Juni Pride (holebi & trans+) maand, deze merken, bedrijven e.a komen met Pride collectie.Naar aanleiding van Gay Pride maand, die elk jaar wereldwijd door gaat in de maand juni, komen tal van bedrijven, winkels, modeproducenten en anderen met Pride artikelen. Hier onder een kleine greep uit de grote collectie.

De maand juni werd gekozen voor de Pride Maand om de Stonewall-rellen te herdenken, die eind juni 1969 plaatsvond. Dientengevolge worden tijdens deze maand veel Pride evenementen gehouden om de impact te erkennen die holebi en transgender+ mensen in de wereld hebben of hebben gehad.

In de VS komt Ikea met een Regenboog boodschappen tas. Het gaat daarbij om een gelimiteerde oplage waarvan alle opbrengst gaat naar de Human Rights Campaign Foundation. Daarnaast liet men weten dat er op 1 juni aan alle Amerikaanse Ikea filialen een regenboogvlag zal wapperen. Ikea heeft al een lange traditie van het tonen van holebi's in reclame. In de VS gebeurde dat voor het eerst in 1994 met een homo koppel in de meubelen catalogus. Later volgde bijna alle andere landen, zelfs tot in Rusland toe. In ons eigen Belgenlandje was recent op de Tv een Ikea spotje te zien met daarin een lesbisch koppeltje met kind in een Ikea bed.

Sportschoenen merken Converse, Adidas en Reebok, Nike, komen net als elk jaar eveneens met een Pride collectie. Het gaat daarbij dan om sportschoenen met de regenboog kleuren. De gelimiteerde Pride collectie van het merk Reebok schenkt de opbrengst aan Fenway Health, een holebi & transgender organisatie uit Boston, US. Het merk Converse komt naast de Pride sportschoenen dit jaar voor het eerst ook met een Pride transgender sportschoen. Sportartikelen producent Under Armour doet voor het eerst dit jaar mee. Zij vinden het belangrijk om dit jaar mee te doen aan de viering van de herdenking 50 jaar Stonewall-rellen.

Mode gigant en modeontwerper Ralph Lauren verkoopt dit jaar Pride artikelen waarbij het Ralph Lauren logo in regenboogkleuren verschijnt op T-Shirts en andere kleding. Ook het modemerk Diesel brengt een capsulecollectie van twintig stukken uit, waaronder T-shirts, shorts en ondergoed. Jeansmerk Levi's lanceert dan weer de collectie 'Proud Together'. 'Chosen family' is het uitgangspunt van Levi's nieuwste kledinglijn waarbij alle opbrengst naar holebi & transgender rechtenorganisaties gaat.

Modemerk Calvin Klein brengt dit jaar een kledinglijn uit ter ere van Pride's vijftigste verjaardag. De collectie bestaat uit een klassiek truckerjack, hoodies, T-shirts, tanktops, ondergoed en een beperkte oplage van jockstraps. Daarnaast brengt het label ook zwemkleding in regenboogprint uit. Het merk bevestigde een nog onbekend bedrag aan de Human Rights Campaign Foundation te doneren.

De Britse online mode- en cosmeticahandelaar ASOS slaat dan weer de handen in elkaar met de holebi & transgender organisatie GLAAD waarbij de gehele opbrengst van de pride collectie naar holebi & transgender rechtenorganisaties gaat. Ook Modeketen Primark brengt een Pride collectie uit en doet dit in samenwerking met de International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA World). Het bedrijf doneert 150.000 pond aan de organisatie

Ook de reiskoffermerken Samsonite en American Tourister Beide bedrijven creƫren een limited edition koffer. Samsonite ziet reizen als vrijheid, 'de vrijheid om jezelf te zijn.' Hun Cosmolite-koffer werd dan ook voorzien van het woord 'Freedom' in regenboogkleuren. American Tourister brent de Soundbox Rainbow Dots uit, 'een ode aan de kleurrijke vlag.' De twee merken dragen gelijkheid hoog in het vaandel.

Ook Disney springt dit jaar mee op de kar. Met maar liefst vijftig Pride artikelen, gaande van T-shirts tot sleutelhangers, petjes, Mickey en Minnie haarbandjes, een pluche regenboog Mickey enz. Tien procent van de verkoop gaat naar een holebi en transgender rechtenorganisatie.

Belgie
In ons eigen landje kwam kledingketen H&M naar aanleiding van de afgelopen Belgian Pride (19 mei) een Pride collectie. Daarbij werd 10% van de verkoop geschonken aan de UN Free & Equal Campagne, een campagne van de Verenigde Naties voor gelijke behandeling van de holebi en transgender+ gemeenschap.

LEES OOK
MODEMERKEN ZETTEN ZICH VAKER IN VOOR PRIDE MAAND GOED BEDOELD OF VOOR HET GELD?
QUEER BIER PRIDE MAAND VIERING 50 JAAR STONEWALL RELLEN EN ACTIVISTEN
MUURSCHILDERIJ TER ERE VAN 50ste VERJAARDAG STONEWALL-RELLEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 28 May, 2019 en 2833 keer gelezen.Reageer op dit bericht: