Tien transgender vrouwen kregen asiel in de Verenigde Staten.Hoewel Amerikaans president Trump regelmatig de gelijke rechten wetten van holebi's en transgenders in gevaar brengt door ze af te schaffen of door het invoeren van nieuwe anti wetten, komt er af en toe toch nog goed nieuws vanuit de Verenigde Staten wat betreft holebi's en transgenders.

Dit keer gaat het over de laatste groep. Amerikaanse autoriteiten hebben vorige week tien transgender vrouwen vrij gelaten uit het detentie centrum van Zuid-Texas na het succesvol verkrijgen van asiel in de Verenigde Staten. De vrouwen maakten deel uit van een grote groep van holebi's en transgenders die zich afzonderde van de migranten karavaan die vorig jaar richting de VS trok.

Het feit dat de transgender vrouwen nu erkende vluchtelingen zijn in de VS is verwonderlijk gezien het feit dat president Trump zich eerder meermaals negatief uit liet over vluchtelingen, waarbij hij stelde ze liever te zien terug keren dan ze te verwelkomen. De tien transgender vrouwen die nu asiel kregen in de VS tonen wel aan dat Trump zijn beleid, tijdelijk, weliswaar milder is, maar toch nog voort gaat, gezien het feit dat er dertig transgender vrouwen asiel aanvroegen en er dus slechts tien asiel kregen.

De weg naar de vrijheid die miljoenen vluchtelingen jaarlijks maken is vaak een gevaarlijke reis, in het bijzonder voor holebi's en transgenders die tijdens hun vlucht vaak nog meer te maken krijgen met discriminatie, voornamelijk door andere vluchtelingen afkomstig uit hetzelfde land tijdens de tocht of wanneer ze in asielcentra verblijven. Het is net daarom dat toen er vorig jaar een grote vluchtelingen karavaan richting de VS trok, er honderden holebi's en transgenders zich afzonderden en verenigden om samen verder te trekken. Of er ook holebi's zijn die asiel kregen is niet bekent.

LEES OOK
EERSTE STAP NAAR GROTE OVERWINNING VOOR HOLEBI'S EN TRANSGENDERS IN DE VS
NOG 4 NATIONAL GARDE LEIDERS WEIGEREN TRUMPS ANTI TRANSGENDER BELEID LEGER UIT TE VOEREN
VIERDE AMERIKAANSE STAAT DIE GAY PANIC DEFENCE WET AFSCHAFT
TRUMP ADMINISTRATIE KOMT OPNIEUW MET EEN ANTI TRANSGENDER WET
24ste AMERIKAANSE PLAATS MET VERBOD OP WORDT HETERO THERAPIE
AL TIEN AMERIKAANSE STATEN DIE ADOPTIECENTRA LATEN DISCRIMINEREN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 May, 2019 en 3180 keer gelezen.Reageer op dit bericht: