Ierland heeft een homo en een lesbisch pinguïn koppeltje.
Een aquarium in County Kerry, Ierland heeft onthuld dat ze nu twee schattige holebi pinguïn koppeltjes hebben. Het Dingle Oceanworld Aquarium haalde in 2014 al eens het nieuws toen ze onthulden dat ze een lesbisch pinguïn koppeltje hadden.

De aquariummanager Louise Overy vertelde. "We hebben nu twee homo en twee lesbische pinguïns. Bij pinguïns kan je uiterlijk niet zien wie de mannetjes en wie de vrouwtjes zijn. We weten het meestal pas wanneer er kuikens komen. Toch gebeurd het dat er koppeltjes zijn waarbij er geen kuikentjes komen, na DNA onderzoek blijkt dan dat het om twee mannetjes of twee vrouwtjes gaat. Bij ons vrouw + vrouw koppeltje gaat er eentje altijd een beetje vreemd, en nadat ze bevrucht werd door een mannetje doet ze al de rest samen met haar vrouwelijke partner. Ons man + man koppel krijgen regelmatig een verstoten ei."

Bij pinguïns komen mannetje + mannetje koppels het vaakst voor. Vrouwtje + vrouwtje koppeltjes komen ook voor maar in mindere mate. De meest opgemerkte 'holebi' pinguïn koppeltjes worden opgemerkt in dierentuinen of aquaria wereldwijd. Maar ze komen ook in de vrije natuur voor. In sommige gevallen probeerde men in dierentuinen en andere, meermaals tevergeefs de koppeltjes van elkaar te scheidden met overwegende schrijnende situaties tot gevolg, waarna gelukkig elk park, dierentuin enz.. Later de koppeltjes van hetzelfde geslacht toch aanvaarde. Tegenwoordig worden de koppeltjes van hetzelfde geslacht overwegend gewoon meteen aanvaard.

De eerste keer dat er een homo pinguïn koppeltje in de media kwam was in 1998. Toen het boekje And Tango Makes Three uit kwam. Dat kinderboekje gaat over het waargebeurde verhaal van pinguïn koppeltje Roy en Silo uit de dierentuin van New York. Beide mannetjes broedde destijds samen hun eerste ei uit en voedde ook samen het kuiken op. Het kinderboekje And Tango Makes Three van auteurs Justin Richardson en Peter Parnell wordt wereldwijd geprezen en werd na 1998 regelmatig in vernieuwde versie opnieuw uitgegeven.

LEES OOK
HOMO PINGUIN KOPPEL STEELT BABY VAN SLECHTE OUDERS - 2018
OPNIEUW MAN + MAN PINGUIN KOPPELTJE TROTSE PAPA'S VAN KUIKENTJE + VIDEO - 2018
LESBISCH PINGUIN KOPPELTJE THELMA & LOUISE BROEDEN MET SUCCES EI UIT + VIDEO - 2017

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 May, 2019 en 3175 keer gelezen.Reageer op dit bericht: