Eerste stap naar grote overwinning in de VS voor holebi's & transgenders ??Eindelijk nog eens goed nieuws betreffende de gelijke rechten van holebi's en transgenders in de Verenigde Staten. Woensdag keurde het House Judiciary Committee 5commissie Huisrechtspraak) de Equality Act (wet die anti holebi & transgender discriminatie in de gehele VS zou verbieden) goed.

De wet die woensdag ondertekend werd, werd bovendien door alle Democraten goedgekeurd en door alle Republikeinen afgekeurd. (Democraten hadden Republikeinen niet nodig om tot een meerderheid te komen). De goedkeuring is historisch gezien het feit dat de wet al sinds 1974 op tafel ligt.

De wet zal later deze maand nog worden voorgelegd aan het Huis van Afgevaardigden en Senaat die op hun beurt moeten stemmen over de wet. Een positieve uitkomst in het Huis is hierbij opnieuw mogelijk omdat de Democraten sinds de laatste tussentijdse verkiezingen opnieuw in de meerderheid zijn in het Huis.

Maar... de wet moet ook nog worden goedgekeurd door het Congres en daar zijn de Republikeinen in de meerderheid. Toch kan de wet het ook daar halen indien Democraten steun krijgen van onafhankelijke en enkele Republikeinen. Ook dit laatste is mogelijk omdat niet alle Republikeinen anti holebi & transgender gelijke wetten zijn.

De Equality act werd voor het eerst geïntroduceerd in 1974. De akte wil de gelijkheidswet, de burgerwet van 1964 wijzigen. Daarbij zou via een amendement het verbod op discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit worden toegevoegd op het vlak van: werkgebieden, huisvesting, openbare accommodaties, openbaar onderwijs, federale financiering, kredietwaardigheid en het jurysysteem. De akte raakte in 1974 en later niet gestemd. Pas in 2015 kwam de akte opnieuw op de tafel van politici, maar helaas telkens opnieuw zonder resultaat, voornamelijk het gevolg van Republikeinse politici die tegen de wet zijn. Woensdag was het voor het eerst in jaren dat de wet voor een deel werd goedgekeurd.

Tot slot: President Trump zal er wel nog steeds alles blijven aan doen om het holebi's en transgenders moeilijk te maken. Voornamelijk door de invoering van wetten die mensen wettelijk de mogelijkheid geven te discrimineren tegen holebi's en transgenders op basis van hun religieuze vrijheid. Als voorbeeld, na invoering van één wet, het feit dat er al tien staten zijn die adoptiecentra toestaan holebi en transgender ouders te discrimineren op basis van hun religieuze vrijheid. Maar gelukkig komen er af en toe nog positieve berichten uit staten waar de Democraten opnieuw een gouverneur hebben, en heel af en toe ook vanuit een staat die gedomineerd wordt door Republikeinen, want ze zijn niet allemaal anti holebi & transgender gelijke rechten.
LEES OOK
TRUMP KOMT OPNIEUW MET EEN ANTI TRANSGENDER WET - April 2019
REPUBLIKEINEN EN TRUMP KOMEN IN DE TOEKOMST TEGEN 21 OPENLIJKE HOLEBI POLITICI TE STAAN
VIERDE AMERIKAANSE STAAT DIE GAY PANIC DEFENCE WET AFSCHAFT
101 KEER ANTI HOLEBI & TRANS WETTEN EN MAATREGELEN DOOR TRUMP ADM ALDUS RAPPORT
24ste AMERIKAANSE PLAATS MET VERBOD OP WORDT HETERO THERAPIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 May, 2019 en 2470 keer gelezen.Reageer op dit bericht: