Victorie voor Turkse holebi's en transgenders.Turkse holebi's en transgenders zijn super blij, want vanaf nu mogen ze opnieuw een Gay Pride parade en andere holebi & transgender+ evenementen organiseren in de Turkse hoofdstad Ankara, en dit nadat een rechtbank een verbod heeft opgeheven dat dergelijke feesten verbood.

Het nieuws werd bekend gemaakt door de Turkse holebi & transgender rechtenorganisatie Kaos GL, die eveneens de indieners waren van de rechtszaak. Het verbod was eerder ingesteld door het gouverneurschap van Ankara in november 2017 wegens zogenaamde overtreding van de publieke moraal en de sociale gevoeligheid en gevoeligheden van een Gay Pride parade.

Nadat de rechtbank van Ankara oordeelde dat het verbod wordt opgeheven kraaiden holebi's transgenders mensenrechtenactivisten en supporters Victorie, waarbij ze slogans riepen als 'liefde wint opnieuw'. De komende Gay pride in Ankara zal dan ook dubbel gevierd worden.

Hoewel homoseksualiteit niet verboden is in Turkije, werden er in de afgelopen jaren tal van holebi en transgender evenementen, inclusief Gay pride parades, verboden. In 2018 werd de Pride in Istanboel voor het derde jaar op rij verboden waarna er protesten uitbraken en de politie er mee dreigde 'iedereen die er homoseksueel uit ziet, een regenboog vlag bij zich heeft, of vrouwelijke kleuren draagt' te zullen arresteren. Holebi & transgenders die tegen het Pride verbod protesteerden werden toen daadwerkelijk hardhandig aangevallen door de politie en bekogeld met rubberen kogels.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 April, 2019 en 3841 keer gelezen.Reageer op dit bericht: