Onder andere Conchita Wurst en Dana International in comeback op komend songfestival.Holebi & transgender icoon, Drag queen en homo artiest Conchita Wurst (Tom Neuwirth) zal samen met onder andere transgender zangeres Dana International (Sharon Cohen) en Drag queen en hetero zanger Verka Serduchka (Andriy Mykhailovych Danylko), een korte comeback maken op het komende Eurovisie Songfestival dat dit jaar door gaat in Tel Aviv, Israel. (14 - 18 mei).

Een aankondiging op maandag onthulde dat een handjevol voormalige Eurovisie-sterren zal terugkeren naar het podium als gastartiesten voor het aanstaande 64e Eurovisie Songfestival in Tel Aviv, Israël. Onder hen de Oostenrijkse Drag queen Conchita Wurst die het liedjesfestival in 2014 won. De uit Oekraïne afkomstige Drag queen Verka Serduchka die in 2007 tweede werd op het songfestival. En transgender zangeres Dana International die in 1998 het liedjesfestival won.

Andere namen zijn: Måns Zelmerlöw de Zweed die in 2015 won, de Griekse zangeres Eleni Foureira die in 2018 tweede werd op het songfestival. En 2018 winnares de Israëlische zangeres Netta Barzilai.

De terugkerende sterren zullen allemaal een ander iconisch Eurovisie-nummer spelen:
Conchita Wurst zal het nummer Heroes van Mans Zelmerlöw brengen.
Verka Serduchka zal het nummer Toy van Netta brengen
Mans Zelmerlöw zal het nummer Fuego van Eleni Foureira brengen
Eleni Foureira zal het nummer Dancing Lasha Tumba van Verka Serduchka brengen
Het nummer dat Dana International zal brengen is nog niet bekend gemaakt.
En tot slot zal 2018 winnares Netta Barzilai een nieuwe versie van haar winnende nummer Toy brengen.

Men kijkt vooral uit naar Conchita Wurst. Zal er opnieuw een drag performance komen waarmee Wust bekend werd. Of zal de nieuwste look worden getoond, waarbij Tom Neuwirth zijn Drag-queen uiterlijk afwierp en koos voor een meer mannelijk uiterlijk.

LEES OOK
CONCHITA WURST TOONT OPNIEUW NIEUW UITERLIJK, FANS GESCHOKT MAAR TEVREDEN + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 April, 2019 en 3438 keer gelezen.Reageer op dit bericht: