24ste Amerikaanse plaats met verbod op wordt hetero therapie.Nog maar vier dagen geleden, namelijk afgelopen zondag, werd de Amerikaanse staat Colorado de 23ste plaats met een verbod op conversie therapie. (ook wel wordt hetero therapie genaamd), en vandaag komt het nieuws dat er alweer een staat het voorbeeld van de anderen volgt.

De Amerikaanse staat Massachusetts wordt de 24ste plaats in de VS met een verbod op conversie therapie voor minderjarigen. Een beetje onverwacht, gezien het feit de gouverneur sinds de laatste verkiezingen uit het Republikeinse kamp komt. Anderzijds toont het aan dat niet alle Republikeinen over één kam te scheren zijn.

De staats-senaat van Massachusetts stemde met 34 tegen 0 voor de invoering van de wet, die maandag 8 april werd ondertekend door Republikeins gouverneur Charlie Barker. Net zoals de andere Amerikaanse steden en staten is het verbod op het geven van de therapie enkel van toepassing op minderjarigen, omdat deze groep al te vaak door de eigen ouders en familie wordt gedwongen de therapie te ondergaan. Volwassen mogen op eigen initiatief de therapie volgen, maar men gaat er vanuit dat volwassenen verstandig genoeg zijn om dat niet te doen.

Conversie therapie wordt al vele jaren streng veroordeeld door de American Medical Association en de American Psychiatric Association. Die beide stellen dat de therapie gevaarlijk is voor zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid met depressies en zelfmoorden en zelfmoord pogingen tot gevolg. Hier onder een lijst van de Amerikaanse plaatsen en staten met een verbod op de therapie voor minderjarigen, plus een gelijkaardig verbod in een handje vol landen en plaatsen wereldwijd:

AMERIKAANSE PLAATSEN (steden en staten)
Californie- Cincinnati - Connecticut - Colorado - Columbia District - Delaware - Florida - Illinois - Hawaii - Maryland - Massachusetts - Miami Beach - Nevada - New Hampshire - New Jersey - New Mexico - Oregon - Ohio - Rhode Island - Seattle - Vermont en Washington DC.
En ook: Puerto Rico (Territorium van de Verenigde Staten).
LANDEN
Argentinië - Brazilië - Ecuador - Fiji - Maleisië - Malta - Samoa - Taiwan - Uruguay - Zwitserland.
Landen die de therapie veroordelen maar GEEN wettelijk verbod hebben
- België - Chili - Duitsland - Ierland - Libanon - Nederland - Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.
Uitzondering
China is een uitzondering het verbied enkel dokters en anderen de therapie uit te oefenen wanneer deze worden aangeklaagd door een of meerdere personen.
STATEN
- Victoria - staat in Australië.
- Ontario + Vancouver en Nova Scotia - staten in Canada.
- Valencia + Andalusië en Madrid - Spanje.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 April, 2019 en 3064 keer gelezen.Reageer op dit bericht: