23ste Amerikaanse plaats met verbod op conversie therapie (holebi's genezen) + lijst.De Amerikaanse staat Colorado de 23ste Amerikaanse plaats met een verbod op conversie therapie, ook wel wordt hetero therapie genoemd, voor minderjarigen.

Het Colorado staatshuis van afgevaardigden keurde het wetsvoorstel met grote meerderheid goed. Eerder gebeurde hetzelfde in de staats-senaat. Gouverneur Jared Polis zet weldra zijn handtekening onder de wet. Vanaf dan is het aanbieden van een therapie die claimt holebi's te kunnen 'genezen' en ze heteroseksueel te maken verboden voor minderjarigen.

Conversie therapie wordt al vele jaren streng veroordeeld door de American Medical Association en de American Psychiatric Association. Die beide stellen dat de therapie gevaarlijk is voor zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid met depressies en zelfmoorden en zelfmoord pogingen tot gevolg. Uit duizenden getuigenissen blijkt bovendien dat er tijdens de therapieën sprake is van mishandelingen gaande van elektroshocktherapie therapie tot seksueel misbruik. De therapieën komen wereldwijd voor en slechts een handje vol landen heeft er een wettelijk verbod op. Bekijk hieronder de lijst:

Gebieden, staten en landen met een wettelijk verbod op conversie therapie

AMERIKAANSE STATEN
Californie- Cincinnati - Connecticut - Columbia District - Delaware - Florida - Illinois - Hawaii - Maryland - Miami Beach - Nevada - New Hampshire - New Jersey - New Mexico - Oregon - Ohio - Rhode Island - Seattle - Vermont en Washington en weldra dus ook Colorado.
En ook: Puerto Rico (Territorium van de Verenigde Staten)
LANDEN
Argentinië - Brazilië - Ecuador - Fiji - Maleisië - Malta - Samoa - Taiwan - Uruguay - Zwitserland.
Landen die de therapie veroordelen maar GEEN wettelijk verbod hebben
- België - Chili - Duitsland - Ierland - Libanon - Nederland - Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.
Uitzondering
China is een uitzondering het verbied enkel dokters en anderen de therapie uit te oefenen wanneer deze worden aangeklaagd door een of meerdere personen.
STATEN
- Victoria - staat in Australië.
- Ontario + Vancouver en Nova Scotia - staten in Canada.
- Valencia + Andalusië en Madrid - Spanje.

LEES OOK
VERBODEN WORDT HETERO THERAPIE UIT TE VOEREN IN ISRAEL - 2019
EUROPESE STATEN AANGEZET OM WORDT HETERO THERAPIE TE VERBIEDEN - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 April, 2019 en 2781 keer gelezen.Reageer op dit bericht: