10de Amerikaanse staat met wet die adoptiecentra laat discrimineren tegen holebi's & transgenders.Opnieuw is er een Amerikaanse staat die op het punt staat een wet in te voeren waardoor adoptie centra mogen discrimineren tegen homo & lesbische koppels op basis van religieuze vrijheid.

Het staatshuis van Afgevaardigden van de staat Tennessee keurde zopas, onder leiding van republikeinse politici die in de meerderheid zijn in de staat, een wet goed die adoptiecentra laat discrimineren tegen holebi's en transgenders. De senaat van de staat zal weldra hetzelfde doen, en wanneer de republikeinse gouverneur Bill Lee zijn handtekening zet gaat de wet van kracht.

Onder de nieuwe wet mogen adoptiecentra homo's lesbiennes en transgenders weigeren als adoptie ouders, en dit op basis van hun religieuze (bezwaren) vrijheid. De staat Tennessee sluit zich hiermee aan bij een steeds groter wordende groep van Amerikaanse staten waar eerder een gelijkaardige wet werd goedgekeurd. Deze staten zijn: Alabama, Kansas, Michigan, Mississippi, North Dakota, Oklahoma, South Carolina, South Dakota, en Texas.

Sinds Donald Trump president is zijn er tal van gelijkaardige wetten in republikeins gedomineerde staten. Dat heeft te maken met het feit dat Trump een groot voorstander is van religieuze vrijheid wat bovendien het tweede artikel uit de Amerikaanse grondwet is. Trump zelf voerde zelf ook al gelijkaardige wetten in die voornamelijk holebi's en transgenders treffen en discrimineren. Ondertussen staat men in de staat Texas op het punt om eveneens een wet in te voeren die mensen toestaat wettelijk te discrimineren op basis van religieuze vrijheid tegen holebi's en transgenders.

Toch kan het ook anders.
Niet alle Republikeinen zijn anti holebi & transgender. Dat bewees men zopas de Amerikaanse staat Utah. Daar heeft de republikeinse gouverneur zopas een wet ondertekend die haatmisdaadbescherming toevoegt op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit, waardoor voor het eerst ook holebi's en transgenders wettelijk beschermd zijn tegen haatmisdaden in de staat.
LEES OOK
AMERIKAANSE STATEN VINDEN WETTELIJK ACHTERPOORTJE OM HOLEBI'S TE DISCRIMINEREN (ADOPTIE)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 April, 2019 en 2457 keer gelezen.Reageer op dit bericht: