Japanse voetbalster wil dat andere Olympische holebi & trans sporters ook uit de kast komen.Een Japanse Olympische voetbalster die momenteel in de Duitse competitie speelt, is zopas uit de lesbische kast gekomen met daarbij de oproep aan andere holebi & transgender atleten om hetzelfde te doen, en dit naar aanleiding van de volgende Olympische Spelen in 2020.

Shiho Shimoyamada, 24, die momenteel voor SV Meppen star, een vrouwen voetbal team in de Duitse Bundesliga, speelt, wil met haar coming out andere sporters die nog in de kast zitten aanmoedigen er ook uit te komen. De jonge voetbalster zou daarbij graag zien dat het record van 56 openlijke holebi & transgender sporters tijdens de vorige Olympische Spelen van 2016 wordt verbroken in 2020.

Volgens de jonge voetbalster is het veel leuker om openlijk holebi te zijn tegenover ploegmaats, die haar bovendien meteen aanvaarde. "Het is een bevrijding om eindelijk helemaal mezelf te kunnen zijn, en daardoor is het voetbal nog leuker en kan ik me meer concentreren op de sport." Bij de komende Olympische Spelen van 2020 zal Japan vast en zeker weer enkele medailles winnen. In 2020 won het vrouwen voetbalteam een zilveren medaille.

Shiho zal het zolang ze in Duitsland verblijft alvast veel makkelijker hebben als holebi. In haar thuisland Japan zijn er amper gelijke rechten wetten. De weinige die er zijn, een anti-discriminatiewet in alle sectoren is enkel geldig in Tokio, en slechts een handje vol plaatsen heeft een soort van wettelijke erkenning van homo en lesbische koppels. Verder ontbreekt het nog aan alle soorten van gelijke rechten wetten voor holebi's & trans.
De Olympische Spelen van 2020 gaan door in Tokio

LEES OOK
AMERIKAANSE PROF WK WINNENDE VROUWELIJKE VOETBALSTERS KONDIGEN VERLOVING AAN + LIJSTJE - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 March, 2019 en 3611 keer gelezen.Reageer op dit bericht: