Brunei komt met wet die dood stenigen van holebi's toestaat.In Brunei (land in Zuidoost-Azië, gelegen op het eiland aan de Zuid-Chinese Zee en geheel omringd door Maleisië) gaat op 3 april een extra anti holebi wet van kracht. De zogenaamde Sharia Penal Code (Islamitische wet).

Deze controversiële wet omvat onder andere dood door steniging voor mensen die werden veroordeeld voor sodomy. Met andere woorden homo's riskeren vanaf april te worden dood gestenigd in het land. Andere straffen onder de wet omvat; amputatie van ledematen voor wie zich schuldig maakt aan diefstal, en al wie zich schuldig maakt aan afvalligheid riskeert de doodstraf.

De nieuwe wet komt bovenop de reeds bestaande wet uit het Britse koloniale tijdperk die homoseksualiteit al bestraft met de doodstraf. Maar nu worden er onder de islamitische wet nog steniging en zweepslagen tot de dood er op volgt toegevoegd voor al wie zich schuldig maakt aan homoseksuele handelingen en/of relaties. De wet geldt zowel voor mannen als vrouwen.

Het nieuws over de wet werd in december van vorig jaar al officieel aangekondigd op de website van het Bruneian Attorney General Chambers, waarbij de melding werd gemaakt dat de wet versneld zal worden ingevoerd. Er waren verder geen openbare aankondigingen rond de wet en ook werd er in de media van het land geen melding gedaan over de nieuwe wet.

Men dat de invoering van de wet, tot nu toe, werd stilgehouden omdat de overheid internationale reacties wil vermijden. Want in 2014 maakte de Sultan van Brunei al bekend dat de wet er ging komen waarna er heel wat wereldwijde protesten volgden, waarbij onder andere enkele beroemdheden zoals Ellen DeGeneres, Stephen Fry en Richard Branson een boycot uitriepen over het land en fans opriepen niet langer op vakantie te gaan naar Brunei. Mede daardoor werd de invoering van de wet uitgesteld in het gehele land, en werd ze slechts in enkele delen van het land ingevoerd. Mede daarom wordt de wet nu versneld en met zo weinig mogelijk media aandacht ingevoerd.

Omdat het nieuws nu toch is uitgelekt, hopen holebi rechtenorganisaties en mensenrechtenactivisten uit het land dat er opnieuw wereldwijd protest komt waardoor de overheid af zal zien van het invoeren van de wet, al is die kans volgens de meeste mensen erg klein. Maar holebi's uit Brunei blijven hopen dat de wet er niet komt.

De doodstraf bestaat anno 2019 in volgde landen:
- Afghanistan - Brunei - Iran - Soedan - Jemen en Saoedi-Arabië.
In volgende landen is de doodstraf enkel van toepassing in bepaalde gebieden:
- Nigeria in voornamelijk noordelijke staten onder de Sharia wet.
- Qatar enkel voor moslims.
- Somalië in enkele zuidelijke staten.
Aparte landen:
In Syrië en Irak, wordt de doodstraf uitgevoerd door niet aan de overheid verbonden groeperingen, waaronder Islamitische Staat.

LEES OOK
IRAN HANGT OPNIEUW HOMO OP EN SUST DE WERELD MET VALSE AANKLACHT - - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 March, 2019 en 3961 keer gelezen.Reageer op dit bericht: