Google wil anti holebi & transgender app niet verwijderen.In januari van dit jaar kon je bij holebi info lezen dat de populaire zoekrobot Google onder vuur lag wegens het aanbieden van een app waarbij men informatie verspreid over conversie therapie waarmee men holebi's wil 'genezen'. Vandaag blijkt dat de app nog steeds beschikbaar is, en sterker nog dat Google weigert om te app te verwijderen.

Google weigert een meeting met mensenrechtenorganisaties en holebi rechtenorganisaties om te praten over hun bezorgdheid over het aanbieden van de wordt hetero app die na eerst kort te zijn verdwenen inmiddels al weer geruime tijd beschikbaar is via Google Play.

De app afkomstig van de Amerikaanse organisatie Living Hope Ministries uit Texas claimt dat homoseksualiteit zondig is maar ook kan worden 'genezen'. Daarnaast stelt men ook dat holebi en transgender 'levensstijlen' gevaarlijk zijn en vergelijken ze seksuele geaardheid en genderidentiteit met verslaving, ziekte en seksuele zonden.

Zowel het Human Rights Campaign als het Trevor Project hebben al meermaals hun zorgen geuit over de de gevaarlijke app. Beide mensenrechtenorganisaties probeerden bovendien al meermaals in gesprek te gaan met Google maar dat wordt tot op heden geweigerd. De organisaties willen samen met vele anderen dat Google de app niet langer aanbied, omdat deze schadelijk is voor zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid van holebi's, iets wat zowel de American Medical Association, en de American Psychiatric Association bevestigen. Conversie therapie ook wel wordt hetero therapie genaamd, zorgt wereldwijd voor talloze slachtoffers die kampen met depressies, zelfmoord pogingen (waarbij er velen slagen).

Tot op heden weigert Google de gevaren rond de aangeboden therapie op de app te aanvaarden, en weigeren ze ook elke vorm van contact met mensenrechten- en holebi activisten,” zegt een holebi activist.

Ondertussen loopt er een petitie om Google er toe aan te zetten de app te verwijderen/verbieden met ondertussen al meer dan 139,000 mensen die de petitie ondertekenden. Tot slot: een petitie die oproept de app te behouden heeft tot nu toe 22 ondertekenaars.

LEES OOK
22ste AMERIKAANSE STAAT MET VERBOD OP WORDT HETERO THERAPIE + LIJST
GOOGLE ONDER VUUR WEGENS AANBIEDEN ANTI HOLEBI & TRANSGENDER APP

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 March, 2019 en 4287 keer gelezen.Reageer op dit bericht: