Hoe staat de nieuwe grootste partij van Nederland tegenover holebi & transgender rechten?Onze buren, Nederland, hebben de Provinciale Statenverkiezingen achter de rug. Grote winnaar is de partij Forum voor Democratie (FvD). Holebi info zocht uit hoe deze partij staat tegenover holebi's (homo’s, lesbiennes, biseksuelen) & transgenders.

Sommigen klagen dat het Fvd het Regenboog Stembusakkoord van het COC (Nederlandse holebi & transgender federatie) niet wil ondertekenen. Het gaat daarbij om een akkoord dat bij elke Nederlandse verkiezing opnieuw aanbod komt, en waarbij het COC politieke partijen oproept het akkoord te ondertekenen, waarmee men zowel belooft zich helemaal in te zetten voor holebi & transgender rechten als waarmee men nieuwe eisen rond holebi & transgender rechten ondertekend.

Maar Annabel Nanninga van de Amsterdamse afdeling van het Fvd zegt dat haar partij het Regenbus Stembusakkoord van het COC niet ondertekent om de volgende redenen: ten eerste heeft de partij een eigen Regenboogparagraaf, ten tweede is volgens de partij het COC akkoord behorende bij deze en volgende komende verkiezingen zowel te soft als te vaag, waarbij men te veel problemen benoemt maar geen concrete oplossingen biedt.

In de Regenboogparagraaf van de Fvd staat dat men wil gaan voor een keiharde aanpak van anti holebi geweld, met veel surveillance, lik op stuk straffen, met daarnaast het eerlijk en duidelijk benoemen van waar, oftewel vanuit welke hoek holebi & transgender geweld voornamelijk (maar niet alleen) komt. De partij wil verder dat organisaties die zich holebi onvriendelijk uitlaten nooit meer subsidie mogen krijgen en niet meer in aanmerking mogen komen voor opdrachten van de gemeente.

En wat betreft de stad Amsterdam, wil men naar aanleiding van een regelmatig terugkerende golf van holebi- en transfobe aanvallen strenger in actie komen tegen daders om de veiligheid van holebi's en transgenders in de hoofdstad te garanderen. Tot slot wil de partij het huidige beleid om PrEP-gebruik kosteloos medisch te begeleiden behouden, inclusief HIV/AIDS-preventie, SOA-testen en spreekuren voor (jonge) holebi's wil men zien worden verder gezet en uitgebreid.

Het Fvd kwam eerder dit jaar even in opspraak door een kandidaat op de Amsterdamse lijst. Yernaz Ramautarsing, had enkele homofobe opmerkingen gemaakt. Maar hij werd snel door de Fvd op de vingers getikt waarbij de partij liet weten de standpunten van de man niet te delen, korte tijd later stapte hij uit de partij. De man in kwestie, van allochtone afkomst, kwam eerder in opspraak na racistische opmerkingen.

LEES OOK
NEDERLANDSE HOMO'S EN LESBIENNES DENKEN TWEE KEER NA VOOR ZE HAND IN HAND LOPEN
NEDERLANDSE TRANSGENDERS VANAF NU BETER BESCHERMT
NEDERLANDSE LESBISCHE VROUW SLACHTOFFER VAN HOMOFOBEN
ANNO 2019 NOG STEEDS MENSEN DIE HOMO'S WILLEN GENEZEN, VERHAAL NEDERLANDS SLACHTOFFER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 March, 2019 en 4871 keer gelezen.Reageer op dit bericht: