Brussel: Homo in elkaar geslagen.Een gebroken neus, een open lip en een kaakfractuur van de 33-jarige Kris, zijn het gevolg van een ontmoeting met enkele homofoben in Brussel.

In de nacht van zaterdag op zondag werd Kris stevig aangepakt op het Fontainasplein in het centrum van de stad. Kris kreeg een lift aangeboden van een vriend, en op weg naar de auto zagen ze een jonge migrant urineren tegen een geparkeerde auto. Meteen nadat die het duo in het oog kreeg begon de migrant in het Frans vuile homo's te roepen.

Kris en de vriend schonken geen aandacht aan de homofoob, maar die kwam hen achterna en begon luid en agressief te schreeuwen naar het tweetal. Toen draaide Kris zich wel om, meteen daarop trommelde de migrant enkele vrienden op die wat verderop stonden en die vlogen op de twee homo jongens af.

"Ik herinner me dat ik bijna meteen op de grond viel en een regen van klappen en stampen kreeg", zegt de Brusselse homo. De uitgaansvriend kon zich losrukken en kwam er met lichte verwondingen aan zijn arm vanaf.

Kris zegt dat hij slachtoffer is van homohaters, "want waarom noemde ze ons anders vuile homo? Ik ga een klacht indienen tegen onbekende bij de politie, omdat ik weet dat ik geen alleenstaand geval ben, er zijn nog tal van homo vrienden die reeds problemen hadden in Brussel, en ik was eigenlijk de enige die nog geen homofoben was tegen gekomen".

De politie van Brussel geeft toe dat ze weet hebben van homofobische aanvallen in hun stad. De klachten komen vooral uit het stadscentrum en de buurten errond.

Volgens de Holebifederatie zijn de officiƫle cijfers over homofobische aanvallen in Belgiƫ slechts het topje van de ijsberg. Want veel homo slachtoffers durven geen klacht indienen, aldus woordvoerster Mieke Stessens van de Holebifederatie.

Meer nieuws klik Home

18.01.07
holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 17 January, 2007 en 2261 keer gelezen.Reageer op dit bericht: