Voor het eerst transgender model in project Runway.Het 17de seizoen van de Amerikaanse reality-tv serie Project Runway dat draait rond mode, heeft voor het eerst een transgender model onder de deelnemers. De show loopt momenteel via Bravo Tv en is ook online te volgen.

De eerste transgender deelneemster is MiMi Tao, 26, in de eerste aflevering van de show zei ze tegen modeontwerper Kovid Kapoor: "Ik heb hard gewerkt om hier te geraken, vooral voor de transgender gemeenschap, die harder moeten strijden dan andere mensen in het leven, ik ben zo blij dat ik hier ben. Ik wil graag de mode wereld mee veranderen, en ik wil alle jonge trangenders inspireren die dezelfde droom hebben."

Ontwerper Kapoor zei erg vereerd te zijn dat Mimi in de show zat en noemde haar een godin. Verder zei hij ook nog dat hij zich kon vinden in haar strijd tegen onderdrukking, omdat hij zelf en zijn vriend afkomstig zijn van India, waar tot vorig jaar homoseksualiteit strafbaar was, en waar hij destijds voor geweld en de politie moest het land ontvluchten.

MiMi Tao komt uit Thailand en was tot haar 17 jaar een Boeddhistische monnik. Toen ze het Boeddhisme verliet vertelde ze haar ouders dat ze model wilde worden en kwam ze tevens uit de transgender kast. Jammer genoeg betekende dat ook dat ze het ouderlijke huis moest verlaten omdat haar ouders haar niet wilde aanvaarden zoals ze is. Nadat ze eerst een tijdje in Bangkok werkte verliet ze het land en trok ze naar de Verenigde Staten, waar ze na een tijdje werd opgemerkt en model werd. Momenteel is ze werkzaam bij het Slay Model Management in Los Angeles, een inclusief transgender modellen bureau waarvoor ze voornamelijk lingerie model is. Ze poseerde al voor Calvin Klein en stond al op de cover van Elle magazine.

LEES OOK
BEROEMD TRANSGENDER TOP MODEL SCHRIJFT OPNIEUW GESCHIEDENIS
AMERIKAANSE WINT MISS TRANSGENDER INTERNATIONAL

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 20 March, 2019 en 4496 keer gelezen.Reageer op dit bericht: