Na jaren strijden keurt Amerikaanse staat eindelijk wet goed die holebi's & transgenders beschermt.Een wetsvoorstel ter bescherming tegen haatmisdaden op basis van geaardheid en genderidentiteit, dat voor het eerst werd aangenomen op staatsniveau in Californië in 1984 en sinds het begin van de jaren negentig een prioriteit was in de strijd om gelijke rechten van holebi's & transgenders, is eindelijk ook goedgekeurd door het Huis van afgevaardigden van de Amerikaanse staat Georgia.

De wet die bekend staat onder de naam HB426, en die haatmisdaden tegen holebi's en transgenders streng bestraft, haalde het recent voor het eerst in de geschiedenis van de staat Georgia. Holebi's en transgenders noemde het meteen een historisch moment, omdat hoewel er eerder al een gelijkaardige wet was, werd deze in 2004 door het Hof van Beroep in Georgia ongrondwettelijk verklaard.

'Hoewel we holebi- en transfobie samen met racisme, antisemitisme, en vele andere vormen van onverdraagzaamheid niet kunnen uitroeien, kunnen we de reactie op haatmisdrijven in onze staat aanzienlijk verbeteren door ons aan te sluiten bij de 45 andere staten en het District of Colombia, om wetgeving tegen haatdelicten op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit ook op te nemen in onze wetten," zei regionaal directeur van Georgia Equality Shelley Rose. Tot slot staat de staat Georgia ook op het punt zich aan te sluiten bij de 21 Amerikaanse staten met een verbod op conversie therapie (wordt hetero therapie).

LEES OOK
SENATOREN DIENEN (OPNIEUW) WET IN OM HOMOHUWELIJK TE VERBIEDEN IN TENNESSEE
AMERIKAANSE STAAT VERKOOPT ANTI HOLEBI EN TRANSGENDER AUTO KENTEKENPLATEN
28 AMERIKAANSE STATEN FALEN IN BESCHERMING HOLEBI'S & TRANSGENDERS
HOOGSTE OFFICIER NATIONAL GUARD CALIFORNIE GAAT VIERKANT IN TEGEN TRUMP
NU 21 AMERIKAANSE STATEN MET VERBOD OP WORDT HETERO THERAPIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 March, 2019 en 4566 keer gelezen.Reageer op dit bericht: