Transgender student krijgt steun van 52 grote bedrijven.Ruim 52 grote bedrijven waaronder Apple, Google en Tumblr komen samen op voor een transgender student en zijn zaak voor het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten.

Alles begon al in 2017, student Drew Adams bracht zijn school (de Allen D. Nease High School uit Florida), samen met de mensenrechtenorganisatie Lambda Legal, voor de rechtbank. Drew is een transgender jongen die in 2015 aan de hoge school begon en daarbij meteen gebruik maakte van de jongens toiletten. Dit verliep enkele jaren zonder problemen. Maar in 2017 deed een leerling anoniem zij beklag waarna Drew verplicht werd gebruik te maken van een gender neutraal toilet. Je zou denken geen probleem... Integendeel, vanaf toen werd Drew zwaar gepest. Samen met Lambda Legal besloot hij toen zijn school aan te klagen.

In juli van vorig jaar oordeelde een federaal hof in het voordeel van Drew. Zijn school moet hem gebruik laten maken van het toilet behorende bij zijn (nieuwe) gender, en mag hem niet dwingen gebruik te maken van een gender neutraal toilet. Nu maanden later is de school in beroep gegaan tegen deze beslissing. Het Hof van Beroep zal daarom later dit jaar een nieuwe uitspraak doen.

Ondertussen kreeg de zaak van Drew enorm veel aandacht in de Amerikaanse media waardoor hij ondertussen van meer dan dertig grote bedrijven steun krijgt. De bedrijven dienden een brief in waarin ze niet enkel opkomen voor Drew maar tevens voor alle Amerikaanse transgender studenten. Drew gaat sinds al die tijd niet naar school. In de VS stoppen jaarlijks duizenden transgender jongeren met hun studie als gevolg van pesterijen of discriminatie door de school.

De discussie over waar transgender personen wel of niet naar het toilet mogen gaan is al enkele jaren aan de gang in de VS, en werd nog versterkt sinds de komst van president Trump. Tegenstanders van transgenders die gebruik maken van het toilet behorende bij hun (nieuwe) gender, beweren bijvoorbeeld dat transgender vrouwen kinderen zullen misbruiken op toilet. Dat komt omdat ze er vanuit gaan dat alle transgender vrouwen lichamelijk nog een man zijn. In werkelijkheid is dat slechts een klein percentage.

Eerder waren er al gelijkaardige zaken in de VS, zoals in 2017 waar holebi info over berichtte, de zaak van een jonge transgender die werd gesteund door de cast van de serie Transparent Of zoals bijna gelijkaardig, het holebi info nieuws bericht uit 2018 over ruim 50 Amerikaanse bedrijven die lieten weten tegen Trump's anti transgender wet te zijn. (link onderaan). Wat betreft holebi's waren er in de VS en in het holebi info nieuws al meerdere gelijkaardige verhalen, waarbij dus grote bedrijven opkwamen voor de (gelijke) rechten van holebi's.
Enkele van de 52 bedrijven die Drew steunen zijn:
Adecco, Inc - Airbnb, Inc - Apple - Deutsche Bank - eBay Inc - Google - IBM Corporation - Levi Strauss & Co - Microsoft Corporation - Shutterstock, Inc - Spotify - Twitter Inc - Tumblr, Inc - Yelp Inc enz...
Wie de brief wil lezen met daarin de namen van alle bedrijven inclusief hun mening betreft de zaak van de transgender student (in pdf-format) => KLIK HIER

LEES OOK
MEER DAN 50 AMERIKAANSE BEDRIJVEN TEGEN TRUMP'S ANTI TRANSGENDER WET


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 March, 2019 en 3835 keer gelezen.Reageer op dit bericht: