Onderzoekers vinden link tussen seksuele geaardheid (holebi / hetero) en BMI.Zopas verscheen er een onderzoek in het Journal of Public Health, genaamd: de relatie tussen seksuele geaardheid en de body mass index (BMI). Het onderzoek werd gedaan door University College London en de University of East Anglia.

Allereerst blijkt uit het onderzoek dat Lesbische en biseksuele vrouwen vaker last hebben van overgewicht en zelfs obesitas in vergelijk met heteroseksuele vrouwen. Verder vonden de onderzoekers een duidelijk verband tussen seksuele geaardheid en ongezond gewicht voor zowel mannen als vrouwen.

Verder bleek uit het onderzoek dat homo en biseksuele mannen vaker last hebben van ondergewicht en zelfs anorexia, in vergelijk met heteroseksuele mannen. Waarbij opvalt dat overgewicht meer voor komt bij heteroseksuele mannen. Openlijk homo zanger Sam Smith bekende recent dat hij al lang 'problemen' heeft met zijn gewicht en dat hij zich vroeger wekenlang uithongerde om slank te zijn, iets wat hij nu achter zich heeft gelaten wat hij ook recent bewees door zijn naakt bovenlijf te tonen dat er zogenaamd niet perfect (niet slank) uit ziet.

Als verklaring van de onderzoeksresultaten zeggen de onderzoekers dat holebi's (homo lesbisch biseksueel) vaker worden blootgesteld aan psychosociale stressoren als gevolg van holebifobie, wat een impact heeft op de mentale gezondheid en gezondheidsgedrag. Daarnaast dringt men aan op meer onderzoek om de factoren die ten grondslag liggen aan de relatie tussen seksuele geaardheid en BMI beter te begrijpen. En men hoopt dat beleidsmakers en clinici wereldwijd deze onderzoeksresultaten zullen gebruiken voor betere gezondheidszorg en advies en op maat voor holebi's.

Uit Amerikaans onderzoek in 2016 bleek dat er onder heteroseksuelen een daling is in het aantal mensen met een eetstoornis, bij holebi's blijkt het in stijgende lijn te gaan wat betreft het aantal holebi's met een eetstoornis, wat zich resulteert in overgewicht of ondergewicht. In 2018 bleek uit drie verschillende onderzoeken dat: lesbische en biseksuele vrouwen meer kans hebben op diabetes, dat holebi & trangender jongeren vaker een eetstoornis hebben, en dat biseksuelen ongezonder leven waarnaast homo's en lesbiennes dokters bezoeken vaker uitstellen in vergelijk met heteroseksuelen.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 February, 2019 en 4941 keer gelezen.Reageer op dit bericht: