Weldra voor het eerst holebi koppeltje in Donald Duck stripverhaal.Binnenkort verschijnt er voor het eerst in de geschiedenis een holebi koppeltje in de Nederlandse Donald Duck, het stripverhaal dat ook bij ons, bij jong en oud, erg populair is, komt weldra met een lesbisch koppeltje, later zal er ook een mannen koppeltje volgen.

Op dit moment verschijnen er enkel hetero koppeltjes in de Donald Duck. Maar tekenaars zijn ondertussen bezig met een koppeltje dat bestaat uit twee vrouwen. Dat liet eerder hoofdredacteur Joan Lommen weten aan het Nederlandse Jeugdjournaal.

De komst van het lesbische koppeltje in de Donald Duck komt er met dank aan de 10-jarige Fenna. Zelf heeft ze twee mama's en ze vindt het jammer dat er alleen maar verliefde hetero koppeltjes aanbod komen in de avonturen van Donald Duck. Ik heb ze allemaal gecheckt, maar er is er geen een, zei Fenna eerder tegen het Jeugdjournaal. Ze vindt het belangrijk dat lezers van de strip weten dat homoseksualiteit heel normaal is. Alleen in Duckstad is het alsof het helemaal niet bestaat.

Haar oproep was niet aan dovemansoren besteed, want hoofdredacteur Joan Lommen erkent dat de tekenaars van de strip er niet bewust mee bezig waren. En dus zijn voortaan in de verhalen ook holebi koppels te zien op de achtergrond.

Het is niet de eerste keer dat het blad een poging doet om meer aandacht te besteden aan minderheden. Zo werd al eens een editie uitgebracht voor mensen met dyslexie en kregen de neefjes van Donald Duck; Kwik, Kwek en Kwak een vriendje dat in een rolstoel zat.
LEES OOK
DISNEY CHANNEL SCHREEF GESCHIEDENIS MET DE WOORDEN 'IK BEN HOMO' + VIDEO - 2019
BERT EN ERNIE ZIJN EEN HOMO KOPPEL, ALDUS BEDENKER - 2018

Bron: holebi.info & hln.be

Dit bericht is gepost op 26 February, 2019 en 4806 keer gelezen.Reageer op dit bericht: