Martina Navratilova onder vuur wegens uitspraken over transgenders.Voormalig prof tennisster Martina Navratilova 62, ligt onder vuur na uitspraken over transgenders in de sport. Volgens de top tennisster is het krankzinnig dat transgender vrouwen worden toegelaten in de sport, en in het bijzonder in het tennis.

Vandaag de dag staan veel internationale sportorganisaties toe dat transgender vrouwen deelnemen aan vrouwen wedstrijden op voorwaarde dat hun vrouwelijke hormonen op peil worden gehouden. Navratilova zei daarover in de Sunday Times: "Dat kan niet juist zijn. Je kan jezelf niet zomaar een vrouw noemen en in staat zijn om te concurreren tegen vrouwen. Er moeten een paar normen zijn, en een penis hebben en concurreren als een vrouw zou niet in die norm mogen passen."

Navratilova deed vorig jaar al gelijkaardige uitspraken en zegt nu verder: "Ik beloofde mezelf verder te zwijgen, tot ik het onderwerp goed had onderzocht. Nu, dat heb ik gedaan, en mijn mening is versterkt. Om het argument op de meest elementaire manier te stellen; een man kan besluiten om vrouw te zijn, hormonen nemen als dat door welke sportorganisatie dan ook wordt toegestaan en gevraagd, en kan daarna fortuin vergaren en later zijn beslissing terug draaien. Het is krankzinnig vals spelen. Ik zal een transgender vrouw altijd respecteren, en haar aanspreken als vrouw, maar ik zou niet tegen haar willen strijden, het zou niet eerlijk zijn.

Reagerend op de kritiek die ze op haar bericht kreeg, schreef Navratilova: "Ik betreur ook dat er een groeiende tendens lijkt te zijn onder transgender activisten om iedereen die tegen hen argumenteert te veroordelen en ze allemaal als 'transfobes' te benoemen. Dat is gewoon een andere vorm van tirannie. Ik ben zelf mondig en kon voor mezelf opkomen in berichten, maar ik maak me zorgen om anderen die dat niet kunnen en worden onderdrukt hun mening te delen." Transgender organisaties zijn alles behalve blij met de uitspraken van de sportster.

Navratilova won gedurende haar carrière 59 grandslamtitels, waarvan 18 in het enkelspel, 31 in het vrouwen dubbelspel en 10 in het gemengd dubbelspel. Ze was in totaal 331 weken nummer 1 van de wereld, waarvan 14 juni 1982 tot 9 juni 1985 de langst aaneengesloten periode was (159 weken). Door haar openheid over haar lesbische geaardheid en inzet voor de rechten van holebi's is ze al jaren een icoon van de holebi gemeenschap. In 2010 werd ze getroffen door borstkanker. Ze kreeg zes weken lang een chemokuur. Na herstel van haar borstkanker speelde Martina Navratilova samen met Jana Novot in het dubbelspel voor invite's op Wimbledon 2012. Ze versloegen op 5 juli 2012 met 6-0 6-2 Conchita Martinez en Nathalie Tauziat. Sinds 2014 is de sportster gehuwd met de Russische zakenvrouw en ex-miss USSR 1990, Julia Lemigova.
LEES OOK
BELGISCHE TOP TENNISSTER OVER PESTEN COMING OUT EN HOLEBI'S IN HET TENNIS - 2019
FRANSE TOP SPORTSTER UIT DE TRANSGENDER KAST - 2018
CANADESE HOCKEY SPEELSTER UIT DE TRANSGENDER KAST - 2018
VOORMALIG TOUR DE FRANCE WINNAAR UIT DE TRANSGENDER KAST - 2017


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 February, 2019 en 4051 keer gelezen.Reageer op dit bericht: