Zevende Japanse plaats waar homo & lesbische koppels legaal partnerschap kunnen aangaan.De Japanse stad Chiba is zopas de zevende plaats in het land geworden waar homo en lesbische koppels een certificaat (legaal partnerschaps document) kunnen bekomen waarmee hun relatie wordt erkend.

Meteen na de aankondiging hielden enkele homo en lesbische koppels een huwelijksceremonie. De burgemeester van de stad wenste de koppels veel geluk en overhandigde de certificaten.

Om in aanmerking te komen voor een relatie certificaat moeten de koppels 20 jaar oud zijn, niet gehuwd en in de stad Chiba wonen. De certificaten zijn verder niet het equivalent van het huwelijk voor heteroseksuele koppels, maar geven partners van hetzelfde geslacht wel meer rechten. Die rechten omvatten onder andere het aanvragen van sociale woningbouw en de mogelijkheid om hun partner in het ziekenhuis te bezoeken als ze ernstig ziek zijn. Mogelijk komen daar later nog meer gelijke rechten bij.

De stad Chiba is hiermee meteen de zevende Japanse plaats waar homo en lesbische koppels een legaal partnerschap kunnen aangaan. In elke plaats gelden er andere voordelen en gelijke rechten. Chiba is de enige plaats waar vanaf nu ook heteroseksuele koppels een partnerschap kunnen aangaan.

Legale partnerschappen in Japan zijn mogelijk in:
In Iga: (stad van de prefectuur Mie).
In Shibuya en Setagaya: (twee van 23 speciale wijken in Tokio).
In Sapporo (hoofdstad van de Japanse prefectuur Hokkaido).
In Takarazuka (stad in de prefectuur Hyogo).
In Fukuoka (hoofdstad van de prefectuur Fukuoka. Het is de grootste stad van Kyushu).
En nu dus ook in Chiba (prefectuur Chiba).

LEES OOK
ZESDE PLAATS IN JAPAN WAAR HOMO'S & LESBIENNES PARTNERSCHAP KUNNEN AANGAAN - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2019

Dit bericht is gepost op 31 January, 2019 en 5769 keer gelezen.Reageer op dit bericht: