Hindu minderheid moest voor het eerst holebi & trans evenement in het geheim laten doorgaan.Voor het eerst sinds jaren moest de Hindu (Hindoes) minderheid in Indonesiƫ een holebi & transgender evenement in het geheim laten door gaan. Reden, de oprukkende islamisering en het feit dat de islamitische meerderheid het evenement verbood.

Maar door geheime voorbereidingen, en veel steun van hetero Hindu kon recent de jaarlijkse verkiezing van Mister en Miss LGBT van de Hindu gemeenschap in het geheim doorgaan. Het evenement ging door in Bali waar de Hindu gemeenschap in de meerderheid is.

De Hindu gemeenschap staat bekend als erg holebi & transgender vriendelijk waardoor Bali, de enige plaats in het land waar de Hindu in de meerderheid zijn, bekend staat als het meest tolerante deel van Indonesiƫ tegenover holebi's en transgenders. Het is bovendien ook een populaire toeristische bestemming voor holebi's en transgenders wereldwijd.

Maar door een oprukkende meerderheid van moslims in het land, is er meer holebi vervolging en bestaat er op termijn de kans dat homoseksualiteit strafbaar wordt in het hele land. Momenteel is homoseksualiteit enkel strafbaar in de provincies Aceh en Zuid-Sumatra omdat daar islamitische wetten gelden.

Ondanks het verbod door de islamitische raad besloot de Hindu gemeenschap het evenement toch te laten doorgaan. En ze speelden het slim. Ze lieten officieel weten dat het evenement niet zou doorgaan. Nadien verwittigde ze de jury, finalisten en gasten en lieten hen beloven alles geheim te houden zodat het evenement toch kan doorgaan, en waarna finalisten en anderen van over het hele land in het geheim werden over gebracht naar Bali.

De Mister en Miss LGBT verkiezing ging uiteindelijk vorige maand in het geheim door in een hotel in Bali. Pas nu werden er, om problemen te voorkomen, foto's op sociale media geplaatst. De organisatoren van het evenement lieten weten blij te zijn dat hun evenement toch is kunnen doorgaan. De Bali's leidinggevende holebi & transgender organisatie bestaat sinds 1992.

Het mag duidelijk zijn dat alle gasten deelnemers en vele anderen van het jaarlijkse evenement kunnen worden beschouwd als de moedigste holebi's en transgenders van Indonesiƫ, zeker gezien het feit dat er in de afgelopen jaren steeds vaker holebi's en transgenders worden opgepakt, mishandeld en zelfs vermoord. Daarnaast is ook de overheid steeds meer anti holebi & transgender. Vorig jaar werden tal van holebi en transgender gerelateerde websites en apps uit de lucht gehaald en werd een app waarmee holebi's elkaar kunnen ontmoeten verboden, en dit ondanks het feit dat homoseksualiteit nog steeds legaal is in het land, met uitzondering van de provincies Aceh en Zuid-Sumatra, maar voor hoe lang nog?...


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 January, 2019 en 4401 keer gelezen.Reageer op dit bericht: