Vervolg holebi vervolgingen Tjetsjenie - lesbische bi & trans vrouwen verkracht.Uit nieuwe rapporten van mensenrechten organisaties blijkt dat lesbische, biseksuele en transgender vrouwen regelmatig seksueel worden mishandeld in Tsjetsjeniƫ.

Dit nieuws komt boven op het feit dat eerder deze maand bekend werd dat er opnieuw (sinds 2017 en 2018) een golf van homo @ holebi vervolgingen aan de gang is in het land.

Net als homo's worden met de regelmaat van de klok lesbische, biseksuele en transgender vrouwen door de Tsjetsjeense autoriteiten opgepakt. Al werd dit pas 1 jaar na de eerste berichtgevingen rond homo vervolgingen bekend.

Igor Kochetkov, de programmadirecteur van het Russische LGBT-netwerk, onthulde dat overlevenden van de holebi & transgender zuivering' zeiden dat ze werden onderworpen aan 'steeds wredere en gewelddadige' marteling. Het netwerk breidde uit en zei dat autoriteiten vrouwen met 'elektrische schokstokken' hebben verkracht. 'Ze hebben ons niet gevoerd. Soms gaven ze ons wat water, vies water dat achterbleef na dweilen. Ze gaven ons alleen schoon water voor het gebed, 'zei een overlevende. De Tsjetsjeense autoriteiten ontkennen de nieuwe reeks beschuldigingen.

De Tsjetsjeense minister van Nationaal Beleid Dzhambulat Umaro, sprak noemde de beschuldigingen 'fantasie' en 'onzin'. het feit dat ze [homoseksuelen] een verbeeldingskracht hebben om mee te beginnen, het verbaast me niet dat ze zoiets onzin kunnen schrijven, 'zei hij. Eerder ontkende de President ook al dat er holebi's worden vervolgd, dat deed hij zelfs in een gesprek met de Russische president Poetin die hem op zijn woord geloofde.

LEES OOK
NIEUWE GOLF VAN HOLEBI VERVOLGINGEN EN ONDERZOEK NAAR PENIS TESTEN IN TSJETSJENIE - 2019
VERGETEN GROEP: OOK LESBIENNES SLACHTOFFER VERVOLGINGEN IN TSJETSJENIE - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 January, 2019 en 4045 keer gelezen.Reageer op dit bericht: