Franse schowbizz komt met lied op voor holebi asielzoekers & oproep meer verdraagzaamheid + video.Een zestig tal Franse zangers en zangeressen hebben een lied opgenomen om geld in te zamelen om holebi asielzoekers te ondersteunen. Het lied en bijbehorende video zijn tevens onderdeel van een bewustwordingscampagne van Urgence Homophobie.

Het lied De la amour werd geschreven door Patxi Garat en vertelt verhaal Azamat, de eerste vluchteling die steun kreeg van Urgence Homophobie. Het geld dat het lied oplevert, wordt gebruikt om het werk van Urgence Homophobie te ondersteunen. De teller staat inmiddels op bijna achtduizend euro.

De la amour is een lofzang op de liefde, een oproep voor tolerantie om het groeiende geweld en discriminatie tegen de holebi en transgender gemeenschap te bestrijden.

Omdat in sommige landen van de wereld homoseksueel of transgender zijn nog steeds wordt beschouwd als een misdaad die bestraft kan worden met gevangenisstraf of de doodstraf, omdat het afgelopen jaar 15 procent meer fysieke aanvallen in Frankrijk werden geregistreerd, zijn ze nog steeds niet vrij om zichzelf lief te hebben of hun identiteit aan te nemen, zelfs in ons land, zegt Urgence Homophobia, die geen subsidies ontvangt en het moet hebben van giften en donaties. Bekijk en beluister hier onder het nummer:


LEES OOK
ZWARE HOMOFOBE AANVAL DOET FRANSE PRESIDENT EINDELIJK REAGEREN
STIJGING AANTAL HOLEBI- EN TRANSFOBE AANVALLEN IN PARIJS

Bron: rozegolf.nl

Dit bericht is gepost op 28 December, 2018 en 10805 keer gelezen.Reageer op dit bericht: