Thailand keurt eerste deel van gelijke rechten wet homo & lesbische koppels goed.



Het Thaise kabinet heeft zopas een wetsontwerp gesteund om burgerlijke verbintenissen voor koppels van hetzelfde geslacht mogelijk te maken.

De Financial Times meldt dat de heersende militaire junta in Thailand een wetsvoorstel heeft goedgekeurd waardoor partners van hetzelfde geslacht voor de eerste keer wettelijke rechten kunnen krijgen. Als het wetsvoorstel wordt goedgekeurd door het parlement van het land, zou Thailand het eerste land in Aziƫ kunnen worden dat homo en lesbische koppels toe staat om deel te nemen aan burgerlijke unies.

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, kunnen homo en lesbische koppels, ouder dan 20 jaar een burgerlijk partnerschap aangaan in Thailand. Daarnaast mogen homo en lesbische koppels dan ook kinderen adopteren, net zoals heteroseksuele koppels dat nu al mogen die een burgerlijk partnerschap aangingen.

Er is geen duidelijk tijdschema voor het wetsvoorstel voor het Thaise parlement, maar vermits er cruciale verkiezingen op komst zijn in februari, zal de definitieve goedkeuring van de wet pas na die tijd doorgaan met nieuw en opnieuw verkozen wetgevers. De wet zou Thailand, bekend om zijn sociaal-liberale attitudes, een voorsprong geven op veel buurlanden, waar holebi en transgender kwesties nog steeds sterk taboe zijn.

Thailand heeft sinds 2015 beschermende wetten in de vorm van anti discriminatie wetten die beschermen op de werkvloer, bij goederen en diensten, bij indirecte discriminatie, bij aanzet tot discriminatie of haat op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 27 December, 2018 en 12344 keer gelezen.



Reageer op dit bericht: