Vlaams Links politicus onder vuur na steun rechtse politici en belachelijk maken transgenders.Een politicus voor de partij sp.a ligt onder vuur wegens sympathie├źn voor Vlaams Belang en het belachelijk maken van transgenders op sociale media.

De herverkozen Daniel Vanluyten, sp.a raadslid in de stad Tienen ligt onder vuur vanwege enkele radicale reacties op sociale media. Reacties die niet aansluiten bij de standpunten van zijn partij. Zo gaf hij enkele likes op standpunten van Vlaams Belang op diens sociale media, maakte hij transgenders belachelijk, en steunde hij openlijk het beleid dat Theo Francken eerder voerde betreffende illegalen en asielzoekers.

Ondertussen distantieerde lijsttrekster Nele Daenen, SP.A, zich al van de heer Vanluyten. "Dat zijn berichten waar wij als SP.A Tienen niet kunnen achterstaan. We gaan met hem overleggen en samen met SP.A Vlaams-Brabant en de eigen afdeling nagaan hoe we hier correct kunnen op reageren," zei Daenen onder andere over de uitspraak van Vanluyten over transgenders.

Verder werd in een anonieme brief, gericht aan sp.a voorzitter John Crombez, de vraag gesteld of Vanluyten wel gemeenteraadslid voor SP.A kan blijven. In de brief klaagt men de rechtse propaganda op sociale media aan, waarbij hij zelfs openlijk extreme idee├źn van Vlaams Belang verspreidt. Ook extreem taalgebruik en het beledigen van mensen kan volgens de briefschrijver niet door de beugel. "Meningen van andere SP.A leden neemt hij bovendien ook openlijk onder vuur. Kan zo iemand nog wel gemeenteraadslid zijn voor deze partij?," eindigt de anonieme briefschrijver.

Op Facebook schreef de SP.A politicus onder een bericht over transgenders, dat dit niet normaal is. Verder gaf hij ook al meermaals een like op filmpjes van Vlaams Belang politicus en voorzitter Tom Van Grieken, en andere mensen noemt hij wel eens 'onozel manneke' of 'snotneus' op sociale media. "Niet meteen het sociaal verkeer van een sp.a politicus, maar toch zijn ze allemaal van SP.A politicus Vanluyten, aldus ook nog de anonieme briefschrijver.

Fractieleider Nele Daenen: "Het zijn heel duidelijk berichten waar wij als SP.A Tienen niet kunnen achter staan. Het zijn natuurlijk zijn eigen persoonlijke standpunten. Wij weten natuurlijk niet wat hij soms schrijft op sociale media zoals Facebook, maar wij kunnen hier absoluut niet achter staan. Wij gaan met SP.A Vlaams-Brabant en onze eigen lokale afdeling samen zitten met Daniel Vanluyten zodanig dat hij dat kan uitleggen en dat wij kunnen zien op welke manier we daar correct op reageren. Want zulke uitspraken kunnen echt niet voor SP.A." Vorige week werd Daniel Vanluyten nog voorgesteld, samen met de andere leden van de partij, als een van de vijf SP.A raadsleden voor de volgende gemeenteraad in Tienen. Hij is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 26 December, 2018 en 4492 keer gelezen.Reageer op dit bericht: