Doorbraak in strijd tegen hiv-virus door Franse onderzoekers.Wetenschappers hebben een potentiële doorbraak in de strijd tegen het hiv-virus aangekondigd. Onderzoekers aan het Instituut Pasteur in Parijs beweren dat ze geïnfecteerde cellen met succes vernietigden. Dat meldden ze in hun studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift Cell Metabolism.

Hiv richt zich op cellen met een hoge metabolische activiteit en kaapt die energie om zo te vermenigvuldigen, leggen de auteurs van de studie uit. Door activiteitsremmers te introduceren in de cellen, worden ze vernietigd, alsook het hiv-virus dat erin huist

De vernietiging van besmette cellen zorgt ervoor dat het virus zich niet langer vermenigvuldigen waardoor aids vermeden wordt. Voorlopig wordt hiv nog met antiretrovirale geneesmiddelen behandeld, medicijnen die de patiënt levenslang moet innemen. Die remmen de vermenigvuldiging van het virus, maar kunnen het niet effectief uit het lichaam verwijderen. Het eindstadium van hiv is aids.

Het onderzoek vond voorlopig plaats in een steriel laboratorium: ex vivo. Dat betekent dat wetenschappers besmette cellen manipuleerden en experimenteerden buiten het lichaam. Bij een volgende onderzoeksfase zullen de wetenschappers activiteitsremmers in vivo proberen te introduceren. Pas dan kunnen concrete conclusies getrokken worden.
Nuttige links
- Website Mannenseks (homo, biseksuele mannen en MSM) ==> Klik hier
- HIV in Belgie, feiten en cijfers ==> Klik hier
- Alles over HIV & Aids ==> Klik hier
- Website Sensoa ==> Klik hier
- Website Leven met HIV ==> Klik hier
LEES OOK
AIDS NET ALS MAZELEN BIJNA INGEDIJKT EN MINDER BESMETTINGEN IN ONS BELGEN LANDJE
HELFT MANNELIJKE BEVOLKING DENKT DAT MENSEN MET HIV BEWUST ANDEREN BESMETTEN
ZESDE GEVAL VAN HIV BESMETTING ONDANKS GEBRUIK VAN PREP
BERICHT AAN ALLE BELG MANNEN DIE SEKS HEBBEN MET MANNEN + 2 VIDEO'S
OOK VAN ENKEL LESBISCHE SEKS KAN JE HIV OF SOA KRIJGEN
CONCHITA WURST KWAM GEDWONGEN UIT DE KAST ALS HIV-POSITIEF
ANTWERPEN HEEFT EEN HIV MUUR

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 22 December, 2018 en 6860 keer gelezen.Reageer op dit bericht: