Homohuwelijk voorlopig opnieuw legaal in Bermuda.In februari kon je bij holebi info al lezen dat Bermuda (overzees gebiedsdeel onder soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk) de eerste plaats ter wereld was geworden waar men het homohuwelijk afschafte. Maar eind vorige week oordeelde het Hof van Beroep dat het homohuwelijk toch nog legaal blijft.

Het Hof van Beroep gaat daarmee in tegen de uitspraak van het Hooggerechtshof dat in februari het homohuwelijk opnieuw illegaal maakte. Gouverneur John Rankin introduceerde toen de Domestic Partnership Act 2017, waardoor alle eerder afgesloten homo & lesbische huwelijken automatisch veranderen in legale partnerschappen.

In juni verwierp het Hooggerechtshof de Domestic Partnership Act van Rankin, wat betekende dat het homohuwelijk bleef bestaan. Maar, een maand later diende de Bermudaanse regering een beroep in tegen die omverwerping, waarna eind vorige week het Hof van Beroep de uitspraak van het Hoogste Hof verwierp.

Maar de soap rond het homohuwelijk is mogelijk nog niet voorbij in Bermuda. Want het Hof van Beroep neemt nog argumenten aan om te beslissen of haar beslissing voor 21 dagen moet worden aangehouden om de regering in staat te stellen een beroep in te stellen bij de Privy Council. Het Judicial Committee van The Privy Council (JCPC) is de laatste appelrechter voor het overzeese gebiedsdelen van het Verenigd Koninkrijk en de afhankelijkheden van de kroon.

LEES OOK
ROEMEENSE HOLEBI'S WINNEN ZEER ONVERWACHT UITKOMST HUWELIJKS REFERENDUM
HOMOHUWELIJK MOET BINNEN 18 MAAND LEGAAL ZIJN IN COSTA RICA, ANDERS...
RECHTBANKEN OORDELEN VERBOD OP HOMOHUWELIJK ILLEGAAL IN ECUADOR
HOMO & LESBISCHE HUWELIJKEN IN EUROPA - 15 OKE - 14 VERBOD - 10 ILLEGAAL

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 November, 2018 en 3411 keer gelezen.Reageer op dit bericht: