Eerste referendum in Taiwan rond homohuwelijk kiezers zeggen neen, maar er is hoop.Zaterdag stemde de bevolking van Taiwan in een referendum tegen het homohuwelijk. In mei 2017 oordeelde het Hoogste Hof van het land dat een verbod op het homohuwelijk ongrondwettelijk is, waarbij men een termijn van twee jaar vast stelde waarin de regering de wet kan aanpassen, wat zou betekenen dat homo & lesbische koppels tegen mei 2019 moeten kunnen trouwen.

De uitkomst van het referendum betekent niet dat er geen homohuwelijk zal komen. De overheid liet eerder weten dat de uitkomst van het referendum geen impact heeft op de uitspraak van het Hof in mei van vorig jaar. In het referendum moesten mensen vier vragen beantwoorden:

- Moet het huwelijk voorbehouden blijven voor één man en één vrouw. Kiezers stemden in meerderheid Ja.
- Moeten homo & lesbische koppels die samen wonen legale bescherming krijgen zonder aanpassing van de wet - Kiezers stemden in meerderheid Ja.
- Moeten scholen onderwijzen over gender gelijkheid. Kiezers stemden in meerderheid Nee.
- Moeten scholen seksuele voorlichting geven inclusief informatie over holebi's. Kiezers stemden in meerderheid Nee.

Volgens voorstanders van het homohuwelijk en holebi activisten werd de bevolking misleid met foute informatie door anti holebi organisaties, waardoor er serieuze misverstanden zijn ontstaan bij een groot deel van de bevolking. Ondertussen kunnen er nog referendums volgen zolang de overheid geen beslissing neemt betreffende het homohuwelijk. De uitspraak van het Hoogste Hof van vorig jaar kwam er omdat de overheid al jaren faalt in het uitwerken van een wet rond het homohuwelijk.

De regering liet eerder weten dat de uitslag van het referendum geen invloed zal hebben op de uitspraak van mei 2017. Ondertussen hebben holebi activisten een afzonderlijke huwelijkswet, vergelijkbaar met de Civil Partnership Act van het Verenigd Koninkrijk, verworpen omdat deze nalaat gelijkheid te bieden. Ze willen dat wetgevers het Burgerlijk Wetboek aanpassen om het huwelijk te definiëren als tussen twee 'mensen' in plaats van 'een man en een vrouw'.

LEES OOK
ROEMEENSE HOLEBI'S WINNEN ZEER ONVERWACHT UITKOMST HUWELIJKS REFERENDUM
HOMOHUWELIJK MOET BINNEN 18 MAAND LEGAAL ZIJN IN COSTA RICA, ANDERS...
RECHTBANKEN OORDELEN VERBOD OP HOMOHUWELIJK ILLEGAAL IN ECUADOR

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 November, 2018 en 4472 keer gelezen.Reageer op dit bericht: