Vlaams presentatrice uit de transgender kast zonder transitie.Vrijdag kwam Vlaams presentatrice Jens Geerts, 30, uit de transgender kast. Maar, Jens kiest er voor om geen transitie te ondergaan, "want ik voel me zo een sterke vrouw."

In het Nederlandse online magazine L'Homo doet Jens haar verhaal. Jens is zeker niet de enige transgender die er voor kiest geen transitie te ondergaan, dat is ook niet nodig, want het gaat er om hoe iemand zich van binnen voelt, en niet om hoe mensen vinden dat iemand er uit moet zien.

Ze is geboren als man, voelt zich vrouw, maar heet nog Jens en heeft ervoor gekozen geen geslachtsverandering te ondergaan. Ingewikkeld? Nogal. Jens: "Waarom ik geen transitie onderga? Je weet hoe je er na een transitie uit wil zien, maar ik wil dan lijken op actrice Emma Roberts. Die kans is alleen heel klein. Na gesprekken met transgenders, psychiaters en plastische chirurgen kwam ik tot de conclusie dat je niet altijd gelukkig wordt na een transitie." Daarom besloot ze er vanaf te zien. "Als ik in de spiegel naar mijn lichaam kijk, ben ik ongelukkig. Ik zie een lichaam dat ik niet graag zie." Toch besloot Jens daar anders naar te kijken. "Ik ben een sterke vrouw in een lichaam dat een fout is van de natuur. Ach, sterke vrouwen maken het beste van elke situatie. Dat is ook hoe ik nu in het leven sta."

De weg naar deze mindset was niet makkelijk. "Door docenten werd ik weggetrokken toen ik met meisjes speelde. Vonden ze niet kunnen: ik moest maar met jongens voetballen. Op mijn zestiende kwam ik al als homo uit de kast bij mijn directe omgeving. Dat was zo moeilijk, vooral omdat mijn ouders erg moesten wennen. Kwam ik twee jaar geleden ook nog als transgender uit de kast." Haar ouders en omgeving reageerden niet zo positief als ze had gehoopt. "En dat terwijl je onvoorwaardelijke liefde verwacht."

Het is ook relatief nieuw: transgenders die niet aan een transitie beginnen, maar zichzelf wel opgesloten voelen in een verkeerd lichaam. "Het is voor veel mensen een mindfuck. Dat bewijst nog maar eens dat we er meer over moeten praten." Jens is vooral bang voor de gevolgen van een transitie. "Wat gaat die transitie doen met mijn carrière, seksleven en huwelijk? Ik ben op dit moment best gelukkig. Waarom zou ik? Maar begrijp me niet verkeerd: ik ben voorstander van mensen die een transitie ondergaan en vindt het moedig dat transgenders voor hun eigen geluk kiezen. Ik weet alleen op dit moment niet of een transitie me gelukkiger zou maken."

Gelukkig is haar relatie goed. "Ik ben al elf jaar samen met mijn man Robin (42). Hij is een ongelooflijk grote steun en zei: Als je je wil transformeren, doe je het. Zo niet, dan niet. Robin noemt me altijd zijn vrouw en spreekt me als zij en haar aan. Ik kwam pas vlak na ons huwelijk uit de kast: dat was heftig. Robin was heel opgelucht toen ik vertelde dat ik transgender ben, het gaf een verklaring voor dat ik me soms zo weemoedig voelde, wat ook merkbaar was in onze relatie. Jij bent Jens, welke verpakking dat ook heeft, maakt me niet uit, zei hij. Zijn reactie sterkte onze band."

Ze beschrijft die tijd rond dat ze uit de kast kwam ook als een donkere periode. "Ik had momenten dat ik de straat overstak en dacht: als er nu een vrachtwagen aankomt en me overrijdt, vind ik het prima. Je voelt je vrouw maar ziet eruit als een man. Daar werd ik diep ongelukkig van. Ik stortte door die donkere gedachten in elkaar."

Ik voel me gevangen in een lichaam dat ik niet kan accepteren. Dat gaat verder dan te dik of te dun zijn, want dat kun je nog veranderen." Jens wil anderen in dezelfde situatie een hart onder de riem steken. "Je bent niet alleen op deze wereld, ook al voelt dat soms wel zo. Weet dat er duizenden mensen net als jij bestaan. Door nu open te zijn over wie ik ben gaat het beter met me. Laat iedereen vooral leven zoals ze dat zelf willen, dan is de wereld een veel mooiere plek."

Over Jens (door holebi info)
Jens Geerts is presentator bij OUTtv en verder ook cartoonist en model. Geerts groeide op in Ekeren en behaalde voor het eerst de media in 2006 als een van de allereerste ambassadeurs van het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs. In 2010 liet hij Jens zich opmerken met een eigen verzonnen naaktcampagne om een stageplaats te bemachtigen bij het reclamebureau LDV United. Omdat hij als naakte streber op de affiche afgebeeld stond, kreeg hij de bijnaam "The Naked Nerd". Na een carrière switch van farmaceutische wetenschappen in 2008 naar communicatiemanagement, studeerde Jens in 2011 af aan Lessius Mechelen. Datzelfde jaar ontwierp Jens als cartoonist de singlehoes van 'Ik Kom Naar Huis', een nummer van de Vlaamse zanger Udo Mechels. In augustus 2011 won Jens de talentenjacht OUTWanted op de internationale gayzender OUTtv. En volgde hiermee ex-presentator Timo Descamps op als gezicht van de tv-zender. Sinds augustus 2011 is Geerts het gezicht van de lifestyle- en amusementszender OUTTV, dat onder andere drama, komedie, praatprogramma's, documentaires en films uitzendt, die voor een groot deel gericht zijn op homo's. Sinds 2008 is Jens samen met Vlaams presentator Robin Vissenaekens. Op 28 september 2015 verloofden de twee zich en op 20 augustus 2016 trouwden ze in Stabroek. Jens en Robin waren het allereerste koppel in de Benelux waarvan het huwelijk live te volgen was op Facebook. Meer dan 15.000 kijkers zagen live via social media hoe Jens en Robin elkaar het ja-woord gaven.
Extra
- Nuttige links voor Belgische transgenders => KLIK HIER

Bron: L'homo.nl en holebi info

Dit bericht is gepost op 24 November, 2018 en 5279 keer gelezen.Reageer op dit bericht: