President Trump komt opnieuw met anti holebi & transgender maatregelen.Een onderzoek door het Des Moines Register heeft onthuld de Trump-regering 4-H-groepen dwingt om support en steun te weigeren aan de holebi & transgender gemeenschappen.

4-H is een wereldwijd netwerk van agrarische jeugdorganisaties met meer dan 6 miljoen leden. De 4-H-namen zijn afgeleid van het oorspronkelijke motto van de groep: 'hoofd, hart, handen en gezondheid'. In de VS wordt de organisatie beheerd door het National Institute of Food and Agriculture van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Als zodanig heeft de overheid de macht over hoe het wordt uitgevoerd.

In maart introduceerde 4-H nieuwe richtlijnen om ervoor te zorgen dat holebi en transgender leden zich verwelkomd en gesteund voelden. Dit omvatte het herkennen van genderidentiteit en het mogelijk maken dat trans-kinderen hun favoriete toiletten kunnen gebruiken. De nieuwe leidraad luidde: '4-H zal geen onderscheid maken tussen individuen op basis van hun geslacht, genderidentiteit, geslachtsuitdrukking of seksuele geaardheid, bij 4-H-activiteiten of de toepassing van een 4-H-regel.'

Lokale religieuze groepen en conservatieven hadden echter kritiek op de nieuwe richtlijnen. Kort daarna, in april, stuurde een communicatie manager van het National Institute of Food and Agriculture (NIFA), onder druk van Trump, e-mails naar ten minste twee staten: Iowa en New York, waarbij men er bij de 4-H organisaties op aandrong om de holebi & transgender begeleiding van hun websites te verwijderen. De korte e-mail bevatte geen verklaring waarom men wilde dat de richtlijnen werden verwijderd. Sommige staten gaan akkoord andere verzetten zich.

Het nieuws over de rol van de Trump-administratie bij het verwijderen van de nieuwe richtsnoeren heeft bij holebi en transgender voorstanders oproer veroorzaakt. 'Meer dan een eeuw lang heeft het nationale 4-H-jeugdprogramma tientallen miljoenen kinderen het belang van karakter en gemeenschap geleerd', zei JoDee Winterhof, HRC Senior Vice President voor beleid en politieke zaken. 'Deze nieuwste actie van de Trump-Pence Administration is een onnodige en wrede aanval op holebi en transgender jongeren die probeert de gemeenschap te vernietigen in plaats van deze te creƫren. 'Het is onredelijk dat de anti holebi en transgender discriminatie onder deze president nu op onverklaarbare wijze is uitgebreid naar het ministerie van Landbouw. We zijn vastbesloten om antwoorden te krijgen op hoe dit tot stand kwam en eisen dat het Congres de holebi en transgender jongeren beschermt tegen deze aanval.'
LEES OOK
TRUMP REGERING WERKT AAN NIEUWE ANTI HOLEBI WET
PROTEST TEGEN PLANNEN VAN TRUMP OM TRANSGENDERS TE WISSEN
TRUMP'S ANTI HOMO & LESBISCHE OUDERS WET GAAT NIET DOOR
MIKE PENCE 1ste AMERIKAANS VICE PRESIDENT OOIT DIE SPRAK OP ANTI HOLEBI & TRANS MEETING

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 November, 2018 en 4242 keer gelezen.Reageer op dit bericht: