7 koppels van holebi & trans groep binnen Migrantenkaravaan gehuwd in Tijuana.Binnen de grote migrantenkaravaan van ongeveer 5.000 mensen, die een maand terug vertrok vanuit Midden-Amerika, en die recent aankwamen in Tijuana (Mexicaanse kustplaats net voor de Amerikaanse grens), bevinden zich ruim 400 holebi's en transgenders, afkomstig uit Midden-Amerikaanse landen waar ze zwaar worden gediscrimineerd en aangevallen enkel en alleen vanwege hun geaardheid.

De holebi's & transgenders hopen in de Verenigde Staten op een beter en vooral veiliger leven. Omdat de migrantenkaravaan vermoedelijk langer in Tijuana zal verblijven, besloten zeven holebi koppels elkaar het Ja woord te geven in het Mexicaanse kustplaatsje. Erick en Pedro waren zaterdag de eersten die elkaar symbolisch het Ja woord gaven in Tijuana, waarbij ze meteen heel wat media aandacht kregen. Het homohuwelijk is enkel legaal in de Mexicaanse staten: Quintana Roo, Nayarit, Coahuila, Mexico-City, Chihuahua en Jalisco.

De groep van ruim 400 holebi's & transgenders scheurde zich af van de grote groep, naar eigen zeggen vanwege discriminatie en andere problemen met hun mede vluchtelingen. De meeste holebi's en transgenders zijn afkomstig uit enkele van de meest holebi- en transfobische landen ter wereld, zijnde Honduras, Guatemala en El Salvador.

Amerikaans president Trump kondigde vorige week een strengere regelgeving voor asielprocedures aan de zuidelijke grens van de VS. Migranten die de grens illegaal zouden oversteken zullen volgens Trump geen asiel kunnen aanvragen. Zijn beslissing werd onthaald op veel protest en tal van mensenrechten organisaties kondigde al verzet via de rechtbank aan. Trump had van illegale migratie het thema gemaakt voor de tussentijdse verkiezingen. Hij bediende zich daarbij van een opruiende retoriek en ging in zijn bekende stijl tekeer over de situatie. Na de verkiezingen zei hij er nauwelijks nog iets over. Maar de situatie blijft hetzelfde. De Amerikaanse autoriteiten zijn niet van plan om de migranten toe te laten in de VS. Trump stuurde daarvoor eerder al 5000 extra militairen naar de grens van Mexico. Enkel wie zich officieel aangeeft aan een grenspost zal asiel kunnen aanvragen. Of hij of zij dat dan ook zal krijgen blijft koffie dik kijken.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 November, 2018 en 3825 keer gelezen.Reageer op dit bericht: