Belgie schrapt samenwerking met Tanzania om schending holebi & transgender rechten.Belgiƫ schrapt een nieuw samenwerkingsakkoord met Tanzania vanwege de schending van de mensenrechten van holebi's en transgenders. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, (Open VLD) kondigde dit nieuws aan, waarbij het gaat om een ontwikkelingsproject van 3 miljoen.

"We hebben de Tanzaniaanse ambassadeur in ons land op het matje geroepen om te protesteren tegen de maatregelen die Tanzania neemt tegen homo's en lesbiennes. Wij hebben een heel duidelijk signaal gegeven waarbij wij zeggen "dit kan niet", aldus De Croo.

Maar, het gaat volgens De Croo niet enkel om holebi's. Ook het feit dat jonge meisjes die zwanger raken uit school worden gezet is volgens de minister een veel te zware maatregel. "Want daarmee haal je jonge moeders, die al in een zeer zware situatie zitten, helemaal hun toekomst weg."

Het is al jaren erg gesteld met de mensenrechten in het Afrikaanse Tanzania. Ook albino mensen ondervinden er zware problemen. De pers wordt aan banden gelegd en de anti holebi houding is toegenomen sinds John Magufuli in 2015 tot president werd verkozen. Want sinds een tijdje is die bezig aan een ware kruistocht tegen holebi's & transgenders. Magufuli krijgt daarbij steun van andere politici, zoals Paul Makondo, gouverneur van de commerciƫle hoofdstad Dar-es-Salaam, die recent een klopjacht op homo's aankondigde.

Ondertussen vergroot de internationale druk op Tanzania omwille van zijn schendingen van de mensenrechten. Denemarken schortte al een ontwikkelingsproject van 9 miljoen op en nu zegt ook ons land een nieuwe samenwerking op. "Tanzania is in onze ontwikkelingssamenwerking een van de kleinere landen," zegt De Croo. "Het huidige project loopt af en we hadden een nieuw meerjarenproject van 3 miljoen op stapel staan. Maar dat hebben we nu stopgezet."

LEES OOK
POLITICI LATEN ALLE HOLEBI'S & TRANSGENDERS OPSLUITEN IN TANZANIA


Bron: radio1.be en holebi info

Dit bericht is gepost op 18 November, 2018 en 4612 keer gelezen.Reageer op dit bericht: