Ondanks weinig gelijke rechten keurt San Marino Civil Unions wet goed.De Republiek San Marino heeft zopas Civil Unions goedgekeurd voor homo & lesbische koppels, maar ook heteroseksuele koppels kunnen een legaal partnerschap aangaan.

San Marino, genesteld in Italiƫ, is 's werelds kleinste republiek en heeft een bevolking van iets meer dan 33.000 mensen. De Civil Unions wet werd vrijdag goedgekeurd met 40 stemmen pro en vier anti. Er is nog geen datum bekend wanneer de wet van kracht gaat, maar homo's en lesbiennes zijn alvast erg blij. Bij de Civil Unions bestaat ook de mogelijkheid dat een partner een kind, afkomstig uit een vorige relatie mag adopteren. Gezamenlijke adoptie is nog niet toegestaan.

In San Marino werd homoseksualiteit pas in 2004 uit de strafwet gehaald. Sinds 2008 zijn holebi's beschermt tegen discriminatie in alle sectoren en op alle vlakken. Verder ontbreekt het nog aan tal van andere gelijke rechten wetten, in het bijzonder voor transgenders die tot nu toe nog geen enkele gelijke rechten wet hebben.
LEES OOK
COSTA RICA KRIJGT 18 MAAND OM HOMOHUWELIJK TE LEGALISEREN WANT ANDERS...
ROEMEENSE HOLEBI'S WINNEN ZEER ONVERWACHT UITKOMST HUWELIJKS REFERENDUM
HET HOMOHUWELIJK IN EUROPA - 15 OKE - 14 VERBOD EN 10 ILLEGAAL
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 November, 2018 en 3441 keer gelezen.Reageer op dit bericht: