Geen straf voor man uit Tongeren die ex vriend besmette met Hiv.Een 41-jarige man uit Tongeren krijgt geen straf omdat hij zijn ex vriend, een 44-jarige uit Hasselt, niet vertelde dat hij besmet is met het Hiv-virus en onveilige seks met hem had. Hij moet wel de gerechtskosten die 12.456 euro bedragen betalen.

De mannen waren van 2009 tot 2010 een koppel. In die periode was er meermaals seks zonder condoom. Maar de man uit Tongeren had nooit tegen zijn partner gezegd dat hij Hiv-positief is, terwijl hij dit al sinds 2008 weet, maar hij was bang om het te vertellen en zo zijn partner te verliezen.

De rechtbank oordeelde dat het nooit de bedoeling van de man uit Tongeren was zijn toenmalige partner te besmetten. Bovendien stelt men dat het niet bewezen is dat de man uit Hasselt besmet geraakte door de man uit Tongeren. De kans bestaat dat hij al eerder besmet raakte door een eerdere of latere relatie. Waarbij men oordeelt dat het gaat om de potentiƫle en niet de effectieve verspreiding van aids.

De rechter zei verder dat er wel sprake was van 'verkrachting' en schuldig verzuim, omdat de beklaagde zijn besmetting verzweeg tegen zijn partner, die op zijn beurt nooit toestemming zou geven voor het hebben van onbeschermde seks als hij op de hoogte was geweest. En dat beschouwd men als verkrachting. Maar, omdat het niet kan worden bewezen dat de man uit Hasselt besmet raakte door de beklaagde verklaarde de rechtbank de eisen van de burgerlijke partij ontvankelijk maar ongegrond. "Er is een gebrek aan bewezen oorzakelijk verband." Er was een celstraf van 1 jaar gevraagd. Indien wel was bewezen dat de man uit Tongeren zijn ex had besmet had hij zwaar kunnen worden gestraft, omdat iemand opzettelijk besmetten strafbaar is in ons landje.
EXTRA
- Alles over Hiv - Aids => Klik hier
- Alles over Soa's => Klik hier
LEES OOK
ZESDE GEVAL VAN HIV BESMETTING ONDANKS GEBRUIK VAN PREP
OOK VAN ENKEL LESBISCHE SEKS KAN JE HIV OF SOA KRIJGEN
CONCHITA WURST KWAM GEDWONGEN UIT DE KAST ALS HIV-POSITIEF
BERICHT AAN ALLE BELG MANNEN DIE SEKS HEBBEN MET MANNEN + 2 VIDEO'S

Bron: hln.be - nieuwsblad.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 17 November, 2018 en 3777 keer gelezen.Reageer op dit bericht: