Amerikaanse staat Massachusetts schrijft (opnieuw) geschiedenis.In 2003 schreef de Amerikaanse staat Massachusetts geschiedenis door als allereerste Amerikaanse staat, na referendum, het huwelijk open te stellen voor homo's en lesbiennes. En zopas, naar aanleiding van de tussentijdse verkiezingen schreef men opnieuw geschiedenis.

Dit keer omdat de bevolking massaal in het voordeel van gelijke rechten voor transgenders stemde, waarbij de staat de 1ste is die transgenders blijft beschermen na de tussentijdse verkiezingen en na de aankondiging van president Trump eerder betreffende een zware anti transgender wet.

Tijdens de tussentijdse verkiezingen werden er op verschillende plaatsen ook nog voor andere zaken gestemd. In de staat Massachusetts kon de bevolking mee beslissen over gelijke rechten voor transgender personen. Anti holebi & transgender activisten hoopten een staatswet te laten schrappen die transgenders beschermt tegen discriminatie op openbare plaatsen en elders.

Maar de bevolking zei vierkant neen tegen de transfoben. 70% stemde voor gelijke rechten van transgenders, slechts 30% stemde of wel tegen of blanco. Aan de pro campagne deed ook transgender actrice Laverne Cox, onder andere bekend uit de serie Orange is the New Black mee. Daarnaast werd tijdens deze tussentijdse verkiezingen, Maura Healey, die in 2015 verkozen werd als eerste lesbische procureur-generaal opnieuw verkozen.

Het resultaat is samen met het feit dat de Democraten opnieuw de meerderheid behaalde in het Huis van Afgevaardigden slecht nieuws voor President Trump. Zijn voorgestelde anti transgender wet zal het nu zeker niet halen, vermits hij voor elke wet de goedkeuring moet krijgen van zowel het Huis als de Senaat. Dit betekend ook het einde van alle anti holebi & transgender wetten op federaal vlak. Er kunnen in de toekomst enkel nog anti holebi & transgender wetten komen op staatsvlak, wanneer een bepaalde staat bijvoorbeeld volledig gedomineerd wordt door Republikeinen of waar ze in de meerderheid zijn.
LEES OOK
UNIEK 21 OPENLIJKE HOLEBI'S VERKOZEN IN AMERIKAANS HUIS VAN AFGEVAARDIGDEN
MEER DAN 50 AMERIKAANSE BEDRIJVEN TEGEN TRUMP'S ANTI TRANSGENDER WET
PROTESTEN TEGEN TRUMPS ANTI TRANSGENDER WET

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 November, 2018 en 1644 keer gelezen.Reageer op dit bericht: