Diversiteit is geen trend, aldus 20-jarig Vlaams transgender model.In 2017 bracht holebi info al een nieuws bericht over Maxim, en ondertussen gaat het Belgische model Maxim Magnus, 20, voor de wind. Het voorbije jaar liep ze modeshows voor kleppers als Alessandra Rich, Paula Knorr en ASAI en werkte ze mee aan een campagne van Gucci. Magnus, die als jongen geboren werd, onderging medio 2016 een geslachtsoperatie. Nu is ze een krachtig rolmodel voor de transgendergemeenschap. Aan het Amerikaanse digitale magazine Refinery29 vertelde ze toe hoe ze die rol ziet.

"De beste manier om mensen voor te lichten en hen te helpen is door eerlijk te zijn, door mijn verhaal en de volledige waarheid te vertellen. Het is gemakkelijk om een boze conversatie aan te gaan om je punt te bewijzen, zeker als je tegenwind krijgt, maar aan het eind van de dag is daar niemand bij gebaat. Hoewel ik door de hel ging, ben ik zo bevoorrecht dankzij mijn opvoeding en dankzij het feit dat ik geweldige dingen kan doen. Ik voel dat het ik het aan de wereld en aan mijn gemeenschap verschuldigd ben om mijn verhaal te vertellen, aldus Magnus. Zelfs al wordt maar één iemand getroffen door haar verhaal, dan is dat voldoende, zegt ze, want die persoon zal dan iemand anders inspireren en op die manier krijg je een kettingreactie."

Voor Magnus is het belangrijk dat mensen begrijpen dat transgender zijn geen keuze is. "Ik snap dat mensen niet begrijpen wat we doormaken, maar ze kunnen op zijn minst respect tonen voor wat we moeten doorstaan. We hebben deze weg immers niet gekozen." Maxim ziet naar eigen zeggen de mode-industrie meer tolerant en divers worden. "Diversiteit zou geen trend mogen zijn, het zou volledig deel moeten uitmaken van de industrie en dat is iets dat de industrie nog niet volledig begrepen heeft. Van buitenaf kan het een erg open en tolerante industrie lijken, maar van binnenuit voelt het zeker niet altijd zo aan. Ik heb modeshoots meegemaakt waar het team me meermaals met het verkeerde voornaamwoord aansprak (hij in plaats van zij) en dat zou niet mogen gebeuren."

Op sociale media heeft Maxim ruim 24.000 Instagramvolgers, maar daar zitten natuurlijk ook trollen tussen. De beste manier om met zulke mensen om te gaan is door niet met hen te discussiëren, zegt ze. "Ik denk dat je altijd het verschil kan zien tussen iemand die het slecht bedoelt en iemand die slecht geïnformeerd is. Wanneer iemand niet voldoende voorgelicht is, dan probeer ik altijd een kalm gesprek aan te gaan en dingen uit te leggen, maar wanneer ze gewoon gemeen zijn, verwijder ik de opmerking en ga ik verder. Het kan me minder schelen wanneer mensen rot doen tegen mij, maar wanneer ik zie dat ze gemeen doen tegen iemand anders, dan reageer ik."
LEES OOK
VLAAMS TRANSGENDER MODEL (Maxim) MAAKTE DEBUUT OP CATWALK LONDEN + VIDEO - 2017
MOOI ONTROEREND GESPREK MET VLAAMSE TWEELING WAARVAN 1 TRANSGENDER
IK DACHT 34 JAAR DAT IK GEK WAS - VERHAAL VAN NEDERLANDSE TRANSGENDER MAN - 2018
OPNIEUW AAN HET WOORD 1 VAN EERSTE BELG TRANSGENDER VROUWEN - 2018
TRANS PERSONEN DIE EIGEN NAAM MOGEN GEBRUIKEN ZIJN GELUKKIGER - 2018
BO VAN SPILBEECK GAAT BOEK SCHRIJVEN EN WIL NIET EEUWIG ROL MODEL BLIJVEN - 2018
HERSEN SCAN TOONT AAN OF JE WEL OF NIET TRANSGENDER BENT - 2018
VLAAMSE TRANSGENDER DIE MEE DEED AAN MVX REEKS UIT HET LEVEN GESTAPT - 2018
VLAAMSE TRANSGENDER JONGEN STAPTE UIT HET LEVEN + 2 VIDEO'S - 2018

Bron: holebi info én hln.be

Dit bericht is gepost op 30 October, 2018 en 1998 keer gelezen.Reageer op dit bericht: