Victor & Rolf 25 jaar modeontwerpers koninklijk onderscheiden + video.Recent werden in Amsterdam modeontwerpers duo Victor & Rolf koninklijk onderscheiden. Beide werden benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Victor Horsting, 49, en Rolf Snoeren, 49, kregen de onderscheiding Amsterdamse locoburgemeester Touria Meliani tijdens een bijeenkomst waar het 25-jarig jubileum van hun modemerk werd gevierd,
met eveneens een overzichtstentoonstelling van hun werk, met onder andere de bruidsjurk van Prinses Mabel en de ontwerpen op aanvraag van zangeres Madonna.

Hun bijzondere kijk op design heeft ervoor gezorgd dat hun werken verzamelobjecten zijn geworden, aldus de gemeente Amsterdam. Ook wijst de gemeente erop dat zij aandacht besteden aan de nieuwe generatie door middel van masterclasses. Niet alleen door de bijzondere ontwerpen, maar ook door het overdragen van hun kennis, kunde en inzicht voor het modeonderwijs. En daarmee voor de ontwikkeling van de Nederlandse modevormgeving.

De ontwerpers ontmoetten elkaar op de kunstacademie in Arnhem, waar de basis voor een lange vriendschap en samenwerking werd gelegd. Na hun afstuderen in 1992 vertrokken ze samen naar Parijs, en realiseerden daar hun eerste collectie gebaseerd was op de frustratie die zij ervoeren als twee beginnende ontwerpers. Ze wonnen daarmee de drie eerste prijzen van de belangrijkste modewedstrijd ter wereld: de Salon Européen des Jeunes Stylistes in Hyéres in Frankrijk. Het merk staat voor een mix van kunst en mode, klassiek en avant-gardistisch.

Hoewel Victor & Rol beiden openlijk homo zijn, zijn ze geen koppel. In augustus van dit jaar trouwde Rolf Snoeren met zijn Amerikaanse vriend Brandon in Amsterdam. De nieuwe onderscheiding is meteen de vijftiende prijs / onderscheiding die het duo sinds 1993 kreeg.Bron: holebi info en rozegolf.nl

Dit bericht is gepost op 28 October, 2018 en 1699 keer gelezen.Reageer op dit bericht: