Stijging aantal holebi & transgender personages in Tv-series en films.Hoewel het nog steeds maar acht procent is, komen er toch steeds vaker holebi & transgender personages voor in Tv-series en films, en staat het aantal dit jaar zelfs op zijn hoogste punt ooit. Dit blijkt uit onderzoek door Glaad.

In het afgelopen jaar verschenen er 433 holebi & transgender personages op de Amerikaanse Tv. In vergelijk met 2017 toen waren dat er 329. Daarnaast is er voor het eerst ook een stijging op te merken in het aantal transgender personages, met series als Brooklyn Nine Nine en Pose die een record aantal transgender personages hebben.

Ook het aantal holebi personages zit in de lift met 1 op 11. Ook voor het eerst worden er meer holebi's met een niet blanke huidskleur getoond en biseksuelen komen ook vaker aanbod. Glaad president Sarah Kate Ellis zegt dat een stijgende populairiteit van series als Will & Grace, Modern Family, How to Get Away with Murder, aantoont dat de holebi & transgender gemeenschappen hunkeren naar meer representatie. Daarnaast valt volgens haar ook op te merken dat holebi en transgender personages meer en makkelijker aanvaard worden door heteroseksuelen en niet transgenders, wat uiteindelijk in het echte leven bijdraagt tot meer aanvaarding van homo's lesbiennes biseksuelen en transgender+.

GLAAD
De Gay & Lesbian Alliance Against Defamation of GLAAD (sinds 1985) is een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor het stimuleren en bewaken van oprechte representatie van homo's, bi's en transgenders in de media als een manier om homofobie en discriminatie op grond van seksuele geaardheid en genderidentiteit te bestrijden.

LEES OOK
TE WEINIG HOLEBI & TRANSGENDER PERSONAGES IN HOLLYWOOD FILMS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 October, 2018 en 1700 keer gelezen.Reageer op dit bericht: