Faggot jas van modemerk Diesel zorgt voor gemengde reacties + video.Een jas van modemerk Diesel met het woord faggot (scheldwoord voor homo) erop zorgt online voor veel ophef, zowel negatief als positief. Het kledingstuk komt uit een nieuwe lijn met bijbehorende campagne tegen online pesten. Het motto van deze campagne is: The more hate you wear, the less you care.

Met de campagne 'Hate Couture' wil kledinglabel Diesel haatberichten ontkrachten door ze te dragen met trots. Onder andere Nicki Minaj, Bella Thorne en Tommy Dorfman schaarden zich achter de collectie.

De bewuste 'faggot' jas. Op de achterkant van de zwarte jas staat in witte letters meerdere keren het woord 'faggot' te lezen. De jas die 379 euro kost, wordt in een campagne video gedragen door Tommy Dorfman, die samen met Nicki Minaj en Gucci Mane in de campagne te zien is. Maar tal van homo's zijn alles behalve blij met de jas, anderen kunnen de actie dan weer wel waarderen.

De beroemdheden die mee doen aan de campagne mochten zelf allemaal een woord kiezen, dat ze trots wilde dragen met als doel andere de mogelijkheid te geven een standpunt in te nemen. Dorfman koos voor het woord 'faggot'. De opbrengst van de jas gaat trouwens naar het Ali Fortney Center, een opvang centrum voor dakloze holebi & transgender jongeren in de VS.

In een reactie op enkele negatieve commentaren op de 'faggot' jas laat Diesel weten dat men met de campagne er wil voor zorgen dat degenen die haat creƫren en negativiteit manifesteren ontkracht worden. "Diesel en Tommy Dorfman gebruiken dit samen als platform om de haters de baas te worden en te laten zien hoe meer haat je draagt, hoe minder je er om geeft." Bekijk hier onder de promo video, met daarin ook enkele andere opschriften zoals voor de dames: slut.

- Wie de 'Faggot' jas wil bestellen (Diesel BelgiƩ) => KLIK HIERholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 October, 2018 en 2051 keer gelezen.Reageer op dit bericht: