Op komst: nieuwe 6 delige nederlandse Tv reeks: How to be gay (start 23/11/18)'Ontroerende en confronterende verhalen in How to be gay', zo wordt het nieuwe Televisie programma dat binnenkort op de Nederlandse Tv te zien is aangekondigd. Presentatrice en journaliste Margriet van der Linden, 48, neemt je voor het nieuwe KRO-NCRV-programma genaamd: 'How to be gay' mee door verschillende landen.

In het nieuwe Tv-programma: 'How to be gay' geeft Margriet van der Linden antwoord op de vraag, hoe het is om gay (homo @ holebi) te zijn. In zes afleveringen bezoekt ze landen als China, Libanon, Rusland en Engeland. Haar reis leidt tot een reeks bijzondere en intieme ontmoetingen met mensen die vertellen over hun seksuele geaardheid. In hoeverre kunnen ze zichzelf zijn? En wat moeten ze doen of laten om te worden geaccepteerd?

How to be gay is een persoonlijke serie en idee van Margriet van der Linden: "Van alle vragen die mensen stellen over wie je bent, de aannames en idee├źn die daarover kunnen bestaan, wordt de meest voor de hand liggende bijna nooit gesteld: hoe is het eigenlijk om homo of lesbisch te zijn? Met die vraag ben ik de wereld over gegaan. En het antwoord op die vraag ontroerde me meer dan ik voor mogelijk heb kunnen houden." Niet verwonderlijk gezien het feit dat Margriet zelf openlijk lesbisch is, in 2010 trouwde ze met haar vriendin documentairemaakster en oud-hockeyster Kitty Kooring.

In de eerste aflevering van How to be gay is Margriet in China, waar homoseksualiteit een groot taboe is en volgens veel Chinezen niet eens bestaat. Tijdens een cruise komt een aantal mensen tot grote ontsteltenis van hun ouders uit de kast. Een moeder heeft hier zichtbaar veel moeite mee en zondert zich af. Heel voorzichtig probeert Margriet contact met haar te leggen en dit leidt tot een kwetsbaar gesprek. En ook Margriets vertaler blijkt er een dubbelleven op na te houden.

How to be gay is een productie van Human Factor TV. How to be gay, vanaf vrijdag 23 november, 21.05 uur op NPO 2.

Bron: kro-ncrv.nl

Dit bericht is gepost op 17 October, 2018 en 3136 keer gelezen.Reageer op dit bericht: