Verkiezing 1ste zwarte trans vrouw in Braziliaans parlement hoop voor holebi's & transgenders.Terwijl Brazilië midden in een zeer controversiële presidentsverkiezing verkeert, komt er alvast goed nieuws. Op maandag 8 oktober schreef activist Erica Malunguinho geschiedenis als de eerste zwarte transvrouw die een plek veroverde in het staatsparlement van Sao Paulo. Malunguinho was een van de meer dan 50 transgenders die tijdens de verkiezingen van 8 oktober op verkiezingslijsten stond.

Erica Malunguinho, 36, groeide op met een alleenstaande moeder in een Afrikaanse en inheemse cultuur. Haar moeder was de enige binnen de eigen familie die gestudeerd had en werkt als verpleegster. In Brazilië hebben mensen met een zwarte huidskleur het nog moeilijker dan de lokale bevolking die ook vaak in armoede leeft, daarnaast heeft de Afrikaanse gemeenschap in het land vaak te maken met discriminatie racisme en haatmisdaden.

Nadat Erica afstudeerde verhuisde ze naar Sao Paulo waar ze voor het eerst helemaal zichzelf kon zijn. "Ik was altijd al transgender, en ik leefde zowel een holebi als een transgender leven."

In het volgende decennium verdiende Malunguinho verschillende graden en was twee keer getrouwd. Ze was vroeger een opvoeder en werkt nu aan de strijd tegen het racisme in Brazilië op politiek gebied. In 2016 opende ze Aparelha Luzia, een ruimte in de stedelijke gemeenschap gecreëerd voor zwarte mensen om hun cultuur en erfgoed te vieren.

De overwinning van Malunguinho is een belangrijke mijlpaal voor de zwarte en holebi en transgender gemeenschappen in Brazilië. Haar overwinning wordt gezien als een bron van hoop voor minderheidsgroepen in het land die vrezen dat hun rechten worden bedreigd door zeer controversiële kandidaten zoals Bolsonaro, die maandag de eerste stemronde heeft gewonnen en door velen wordt beschouwd als een risico voor de democratie. Brazilië heeft bovendien de meeste moorden op holebi's en transgender personen ter wereld.

LEES OOK
BRAZILIE OP WEG OM TWEEDE TRIEST RECORD TE VERBREKEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 October, 2018 en 1802 keer gelezen.Reageer op dit bericht: