1 op 10 Aussie holebi's & transgenders loopt risico op beschadiging door wordt hetero therapie.Tien procent van de holebi en transgender Australiërs loopt het risico om zwaar geestelijk beschadigd te geraken door conversietherapie, ook bekend als wordt hetero therapie. Een vrouw werd geboeid aan een bed terwijl haar geslachtsdelen werden geëlektrocuteerd, aldus een getuigenis uit een nieuw onderzoek.

Tot 10 procent van de homo lesbische biseksuele en transgender Australiërs lopen het risico, om door op geloof gebaseerde conversietherapie zwaar beschadigd te raken. Daarbij gebeurt het vaak dat de therapieën om de seksuele geaardheid of genderidentiteit van holebi's en transgenders te veranderen bestaat uit zware folteringen en zelfs seksueel misbruik. Vaak worden de therapieën gegeven vanuit een geloofsgemeenschap.

Hoewel er vanuit de hele wereld in de afgelopen jaren al tal van getuigenissen zijn geweest, is het in Australië voor het eerst dat er getuigenissen van slachtoffers naar boven komen. Vanuit onderzoek naar conversietherapie wil men een einde maken aan de therapieën. Maar, zorgwekkend genoeg, liet eerste minister Scott Morrison recent weten dat conversietherapie geen zaak is voor hem.

Uit het rapport genaamd: Preventing Harm, Promoting Justice: Responding to LGBT conversion therapy in Australia', dat maandag (15/10) werd gepubliceerd door de La Trobe universiteit en het Human Rights Law Center, kwamen nog tal van schokkende getuigenissen naar boven. In het rapport staan de getuigenissen van 15 holebi's en transgenders, die werden onderworpen aan ijsbaden, elektrocuties en andere folteringen.

Verder blijkt, opmerkelijk genoeg, ook dat er minstens tien organisaties op de dag van vandaag nog steeds reclame maken voor conversie therapie in Australië en Nieuw-Zeeland. De praktijk ontstond in de Australische conservatieve christelijke gemeenschappen in de jaren 1970, maar wordt nog steeds gepromoot in kerken, moskeeën en synagogen. In het rapport roept men op de therapieën wettelijk te verbieden, en niet enkel voor volwassenen, maar vooral voor minderjarigen. Wereldwijd zijn er slechts drie landen en 20 Amerikaanse staten met een verbod op conversietherapie.

LEES OOK
EUROPESE LIDSTATEN WORDEN AANGEZET WORDT HETERO THERAPIE TE VERBIEDEN
20ste AMERIKAANSE STAAT MET VERBOD OP WORDT HETERO THERAPIE
PSYCHIATER MISBRUIKTE MANNEN OM HEN HETERO TE MAKEN
OOK BELGIE WELDRA 1 VAN LANDEN MET VERBOD OP WORDT HETERO THERAPIE

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 15 October, 2018 en 1645 keer gelezen.Reageer op dit bericht: