Waar holebi- en transfoben drie jaar celstraf riskeren.In Zwitserland keurde de overheid zopas een wetswijziging goed die homofobie en transfobie even strafbaar maakt dan racisme. In augustus gebeurde hetzelfde in de Australische staat New South Wales.

Onder de nieuwe aangepaste strafwet riskeert iedereen die zich schuldig maakt aan holebi- en transfobie een celstraf tot drie jaar. De aangepaste wet komt er door de inzet van het socialistische nationale raadslid Mathias Reynard, die sprak van een victorie na vijf jaar lobby werk.

Reynard zei dat holebi- en transfobie geen optie is, maar een misdaad, net als racisme. Daarnaast wees hij op het feit dat 1 op 5 holebi's voor de leeftijd van 20 jaar een zelfmoord poging onderneemt ten gevolge van het niet aanvaard zijn in de hetero dominante maatschappij.

Zwitserse holebi & transgender organisatie zeggen erg gelukkig te zijn met de aanpassing van de wet, maar wijzen op het feit dat er nog veel werk aan de winkel is wat betreft gelijke rechten. Homo's en lesbiennes kunnen sinds 2007 een legaal partnerschap aangaan, het homohuwelijk is niet legaal. Daarnaast kunnen homo's en lesbiennes enkel het stiefkind van hun partner adopteren, gezamenlijke 'gewone' adoptie is nog niet legaal. Tot slot mogen holebi's openlijk dienen in het leger sinds 1992 en mogen transgenders hun gender aanpassen sinds 1993. En sinds 2016 is zogenaamde conversie therapie, (wordt hetero therapie) verboden.

LEES OOK
HOLEBI- EN TRANSFOBEN RISKEREN CELSTRAF EN GELDBOETE IN AUSTRALISCHE STAAT

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 01 October, 2018 en 1776 keer gelezen.Reageer op dit bericht: