Uniek: Hongkong staat echtelijke visa toe voor homo & lesbische koppels.Hongkong heeft na de uitspraak van een rechtbank echtelijke visa beschikbaar gesteld voor koppels van hetzelfde geslacht, maar de regering heeft het homohuwelijk wel meteen ook definitief verboden.

Hongkong erkent alleen het huwelijk tussen een man en een vrouw, maar de internationale zakenhub is onder druk komen te staan van werkgevers en holebi activisten om de rechten van koppels van hetzelfde geslacht te respecteren.

In juli oordeelde het Hof van Beroep van Hongkong dat koppels van hetzelfde geslacht die elders een legaal partnerschap of huwelijk zijn aangegaan, hun relaties moeten kunnen laten erkennen als onderdeel van het visumaanvraagproces voor een huwelijk, na een spraakmakende uitdaging van een lesbisch koppel waarover je vorig jaar bij holebi info kon lezen.

Naar aanleiding van de uitspraak heeft de regering een herzien beleid aangekondigd dat deze week van kracht wordt. Het nieuwe beleid staat de erkenning van koppels van hetzelfde geslacht voor visumaanvragen toe, maar geen ander wettelijk element. De Hongkongse regering bevestigde dat homo en lesbische koppels die een burgerlijke unie of homohuwelijk aangingen in een ander land, in aanmerking komen voor een visum.

Hongkong is langzaam bezig aan een opmars betreffende gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Maar er is ook een conservatieve reactie geweest. Anti holebi en transgender activisten voerden onlangs campagne om holebi literatuur te laten verbieden. Verder positief is dat Hongkong vorig jaar het 25ste land werd dat toestaat dat homo's en biseksuele mannen bloed geven, mits (net zoals in veel andere landen) een wachttijd van 12 maand zonder seks. En ook nog vorig jaar werd Hongkong het eerste Aziatische land ooit dat de Gay Games mag organiseren. Het gaat daarbij om de spelen van 2022.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 September, 2018 en 1982 keer gelezen.Reageer op dit bericht: