Bert en Ernie zijn echt een homo koppel, aldus bedenker.
In een exclusief interview heeft de schrijver van Bert en Ernie onthuld of de twee iconische personages uit Sesamstraat nu een koppel waren of juist erg goede vrienden. Ik herinner me uit een column van de San Fransisco Chronicle dat een kleuter aan zijn mama gevraagd had of Bert en Ernie verliefd waren.

Maar weinig andere kinderen zullen zich ooit de vraag hebben gesteld, maar wie ietsje ouder werd, kon er toch moeilijk omheen dat Bert en Ernie zich wel vaak als een getrouwd koppel gedroegen. Nu is het natuurlijk ook niet ongezien om twee beste vrienden zich zo te zien gedragen, maar schrijver Mark Salzman heeft in een exclusief interview met HLTB-magazine Queerty onthuld dat Bert en Ernie niet alleen een koppel waren voor hem, maar dat zijn vrienden zelfs vaak naar zijn vriend en hem verwezen als Bert en Ernie.

In Sesamstraat werd het nooit expliciet, maar in het hoofd van schrijver Mark Salzman waren Bert en Ernie wel degelijk een koppel. Ik wist niet hoe ik hen anders geschreven zou moeten hebben dan als een liefhebbend koppel, vertelt hij aan Queerty. Ik was al samen met mijn man Arnold - Arnie - Glassman toen ik naar Sesamstraat kwam.

Meer dan een persoon verwees naar ons als Bert en Ernie. Arnie was film redacteur, als je denkt aan Bert, kan je dan een passender job bedenken? Met zijn paperclips en organisatie? En ik was de grappenmaker. Arnolds obsessief-compulsieve stoornis zorgde bij ons ook voor wrijving met mijn chaotische aard. En dat is de exacte dynamiek tussen Bert en Ernie.

Ik herinner me nog die keer dat in een column van de San Francisco Chronicle stond dat een kleuter aan zijn moeder had gevraagd of Bert en Ernie verliefd waren. Dat die vraag van een kleuter kwam, was leuk. Die column is rond gegaan, iedereen heeft zijn giechel gehad en ging dan weer terug aan het werk. En ik had altijd het gevoel terwijl ik ze schreef, dat dat zo was, zonder dat ik daarbij een agenda had. Ik kon ze gewoon niet anders zien.

holebi info - eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 18 September, 2018 en 2676 keer gelezen.Reageer op dit bericht: