Nieuwe wet maakt van holebi's transgenders & vrouwen tweederangs burgers in Guatemala.Een nieuwe wet in Guatemala kan van HLTB-personen (Homo's Lesbiennes Transgenders Biseksuelen) en vrouwen tweederangs burgers maken, ze zwaar discrimineren en zal vervolgens meer geweld uitlokken.

Met de opkomst zijnde wet staat het Midden-Amerikaanse land op het punt een wet aan te nemen die vrouwen en HLTB-personen zal discrimineren. Mensenrechtenorganisaties roepen de overheid op om de 'uitermate gevaarlijke' wet niet goed te keuren.

Om te beginnen bepaald de wet dat vrijheid van geweten en meningsuiting mensen beschermt tegen het verplicht zijn om niet-heteroseksueel gedrag of gewoonten als normaal te aanvaarden. Verder wordt het homohuwelijk expliciet verboden met als toevoegingen: dat een huwelijk enkel mogelijk is tussen een man en een vrouw, waarbij de man en de vrouw moeten geboren zijn als man en vrouw, waardoor men transgender personen uitsluit om ooit te kunnen trouwen. Verder wordt ook nog het gezin omschreven als enkel mogelijk bestaande uit een moeder en een vader met kinderen. En tot slot wordt binnen de abortuswet strenger, waardoor vrouwen die een miskraam hebben ook vervolgd kunnen worden, of op zijn minst ondervraagt zullen worden door de overheid.

Het Congres heeft de voorgestelde wetgeving al tweemaal goedgekeurd en heeft een derde goedkeuring nodig. Tenslotte moet elk afzonderlijk artikel worden goedgekeurd voordat de president de wet ondertekend. Men verwacht dat de wet snel van kracht zal kunnen gaan.

Mensenrechtenorganisaties en HLTB-rechtengroepen vrezen voor meer holebi- en transfobie. Volgens de organisaties is de wet een vrijbrief om te discrimineren op basis van gender (tegen vrouwen) en op basis van seksuele geaardheid (holebi) en genderidentiteit (transgender). Het maakt bovendien van zowel vrouwen als HLTB-personen tweederangs burgers. Homoseksualiteit is legaal in Guatemala en de enige gelijke rechten wet die er bestaat is een wet die holebi's beschermt tegen discriminatie op school. En transgenders mogen hun naam legaal laten veranderen maar niet hun gender.
LEES OOK
HOLEBI- EN TRANSFOBEN RISKEREN CELSTRAF & GELDBOETE IN AUSTRALIE
TWEE VROUWEN KRIJGEN ZWEEPSLAGEN OM LESBISCHE RELATIE
LEGALE PARTNERSCHAPPEN OP KOMST IN AZIATISCH LAND
HOLEBI'S HARDHANDIG OPGEPAKT TIJDENS HOUDEN MINI GAY PRIDE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 September, 2018 en 1764 keer gelezen.Reageer op dit bericht: