Frank Dingenen zou volgens filmpje zelfmoord gaan plegen."Ik ga eruit stappen. Ik zie het echt niet meer zitten." Dat is de bijzonder onrustwekkende boodschap van Vlaams acteur, presentator, zanger en schrijver Frank Dingenen, 68, in een filmpje dat momenteel op YouTube circuleert. Frank is geschokt, want het filmpje is fake, en vraagt zich nu af: "Wie heeft mij deze misselijkmakende streek gelapt?"

Een mens zou voor minder in paniek schieten. Herman Van Dijck, een oud-medewerker en goede vriend van Frank, ontdekte per toeval een filmpje waarin de acteur zegt dat hij een wanhoopsdaad wil plegen. "Ik zocht op YouTube naar een filmpje van Frank en mijn dochters Saskia en Els", legt Herman uit. Zij maakten ooit muziek als Frank Dingenen en de Welriekende Dreefjes, zie je. Zo botste ik op die macabere afscheidsboodschap. Plus: Frank nam zijn telefoon niet op. Begrijp je mijn ongerustheid? Ik had het al eens meegemaakt, hé. Twee jaar geleden stapte mijn dochter Els uit het leven... Ondertussen heb ik Frank gelukkig aan de lijn gehad. Een enorme opluchting! Maar ik heb wel veel mensen ongerust gemaakt. Daar zou ik mij graag voor excuseren.'

De angst van Herman Van Dijck was allerminst overdreven. In het filmpje kijkt Frank droefgeestig in de camera terwijl hij de kijker op sombere toon aanspreekt. De boodschap gaat als volgt: 'Ja, wat ik nu ga vertellen... Dat had ge misschien verwacht, misschien ook in het geheel niet, begint Frank. Euh... Ik ga eruit stappen. Ik zie het echt, echt niet meer zitten. In drie jaar tijd mijn vrouw weg, werk... pft... (...) Nu weet ik het zeker: ik doe dat. (...) Ik ben al in het zwart, dus jullie mogen gerust in het wit feesten. Want ik heb een goed leven gehad, oké? Bye.'

Wat meteen al opvalt is het feit dat de macabere persoon die dit filmpje maakte, na al die jaren blijkbaar nog steeds niet weet dat Frank openlijk homo is, en er dus geen sprake kan zijn van 'in drie jaar tijd m'n vrouw weg'. Maar, hoe vreselijk het filmpje ook is, het had waar kunnen zijn. Want Frank moest de afgelopen jaren heel wat gezondheidsproblemen trotseren. Hij kreeg hartproblemen, kampt met artrose en aderverkalking en kreeg daar vorig jaar stemband kanker bovenop.

"Ja, ik sukkel de laatste jaren met mijn gezondheid, maar zelfmoord plegen... Wablief? Ik heb in de verste verte geen plannen om dat te doen. Iemand heeft dit filmpje online gegooid. Zonder de minste context. En dat vind ik onwaarschijnlijk. Laat het duidelijk zijn: ik wil leven, niet sterven!'?

Maar hoe is dat filmpje er dan gekomen? Dingenen denkt dat het komt omdat hij bij verschillende castingbureaus ingeschreven is. "Zij maken korte clips waarin acteurs laten zien wat ze kunnen. Voor een van die filmpjes moest ik een man spelen die een einde aan zijn leven wil maken." Frank zegt niet te weten wie 'deze misselijkmakende streek' gelapt heeft. Gek genoeg staat hetzelfde filmpje ook op een andere plaats waar er wel melding is gedaan van het feit dat het van een castingbureau komt.

Dingenen is ook enorm verbaasd over het feit dat best veel mensen geloofden dat hij zelfmoord zou gaan plegen. "Veel mensen maakten zich zorgen. Een van de eersten was mijn goede vriendin Jessie De Caluwe. Terwijl ik dan denk: je zei toch dat dit opgenomen is in een studio? En ik spreek ook over mijn vrouw. Terwijl jij geen vrouw hebt. 'Voila, ik ben single en homo, dat is geen geheim hé. Maar, natuurlijk, als je het filmpje bekijkt zonder de context te kennen, snap ik wel dat men het kan gaan geloven."

Frank gaat alvast geen klacht indienen tegen onbekenden. "Maar ik heb wel een reactie geplaatst onder het clipje, om duidelijk te maken dat mensen zich niet ongerust moeten maken." Verder laat hij weten dat het met zijn gezondheid de goede kant op gaat. "Mijn stem is nog niet helemaal in orde, maar al veel beter dan vorig jaar. Bestralingen moet ik gelukkig niet meer krijgen, want dat gaf wel wat verwikkelingen, Ah ja, ik heb maanden aan een stuk niet kunnen spreken, dus kon ik ook mijn telefoon niet opnemen. Wat mijn vrienden natuurlijk ongerust maakte."

Bron: hln.be en holebi info

Dit bericht is gepost op 29 August, 2018 en 3055 keer gelezen.Reageer op dit bericht: