Grootste holebi & trans rechtengroep steunt liever hetero dan lesbische gouverneurskandidaat.Het Human Rights Campaign (HRC) de grootste Holebi en transgender belangenvereniging en politieke actiecomité in de Verenigde Staten, steunt voor het gouverneurschap in New York, liever een heteroseksuele man dan een openlijke lesbische beroemdheid.

Het HRC steunt de her-verkiezingscampagne van huidig New Yorks gouverneur Andrew Cuomo, democraat en weliswaar pro holebi en transgender rechten, maar... met een verleden waarin hij meermaals tegen gelijke holebi rechten wetten stemde. Een zware steek naar de openlijke lesbische actrice Cynthia Nixon die eveneens kandidaat is voor het gouverneurschap in New York.

De actie van het HRC krijgt dan ook veel negatieve reacties, en niet enkel vanuit de HLBT-gemeenschap. Daarbij komt het feit naar boven dat het HRC de laatste jaren regelmatig wordt verweten dat ze, ondanks het feit dat er ook enkele (in minderheid) vrouwen werkzaam zijn bij de organisatie, niets meer zijn dan een 'blanke mannenclub'.

Iets wat zeer recent nog bevestigd werd door het feit dat campagne leidster Mary Beth Maxwell moest aftreden na racistische uitspraken. Men verwijt de organisatie verder ook meer interesse te hebben in hoge salarissen van hun top mensen, en dat ze meer opkomen voor de blanke hetero middenklasse democraat, terwijl ze 'moeten' opkomen voor holebi's en transgenders.

Extra kort nieuws:
In de Amerikaanse staat Vermont is Christine Hallquist gekozen tot de Democratische kandidaat voor het gouverneurschap. Ze is de eerste openlijke transgender die door een grote partij in de Verenigde Staten naar voren wordt geschoven om een gooi te doen naar de functie van gouverneur.

- HLTB staat voor Homo Lesbisch Biseksueel Transgender.

LEES OOK
CYNTHIA NIXON VERTELT TROTS DAT HAAR ZOON TRANSGENDER IS
CYNTHIA NIXON KANDIDAAT GOUVERNEUR NEW YORK

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 August, 2018 en 1798 keer gelezen.Reageer op dit bericht: