Tweet van lesbienne aan haar jongere zelf gaat viraal.Sinds een tijdje zijn er steeds meer mensen die een bericht schrijven aan hun jongere zelf. Zo ook de 27-jarige Grace, die in Waterloo naar een internationale school ging.

Grace trouwde recent in Hawaï met haar vriendin Elizabeth, de liefde van haar leven. Net voor ze op huwelijksreis vertrok zette ze op Twitter een belangrijke boodschap, gericht aan haar jongere zelf.

Daarbij plaatste ze twee foto's, telkens met haar drie beste vriendinnen. De eerste keer ziet u hen helemaal opgedirkt voor het schoolbal, op het tweede plaatje staan ze te pronken tijdens de trouw.

Bij de foto's schreef Grace: "Liefste Grace van het schoolfeest. Ik weet dat je schrik hebt om uit de kast te komen ten opzichte van je vriendinnen. Maar maak je geen zorgen. Op een dag zullen ze je bruidsmeisje zijn." De post van Grace werd ondertussen al ruim 44.000 keer geliket.

"Ik had niet verwacht dat het zo'n succes zou worden. Ik heb mijn gsm amper bekeken tijdens de huwelijksreis. Dat de boodschap zo vaak geretweet werd, was een aangename verrassing. Heel fijn ook om al die hartverwarmende reacties te lezen," aldus Grace.

De meisjes kenden elkaar al sinds hun negende, maar groeiden in het middelbaar pas echt naar elkaar toe. "We gingen naar een internationale school in Waterloo. Niemand van ons werd grootgebracht in haar thuisland, het was dus normaal dat we zo samen klitten."

Grace lichtte iedere vriendin apart in. Voor mij is het een heel proces geweest, maar zij hadden er geen enkel probleem mee. Zelfs als ik niet deftig kon uitleggen wat er gaande was, hadden ze geduld en bleven ze mij steunen.

Voor Cecila Jeppson, een van de bruidsmeisjes, was dat de normaalste zaak van de wereld. "Ik zei dat ik haar graag zag en dat ze altijd op mij kon rekenen. Als iemand niet uit de kast durft te komen, zorg er dan voor dat hij/zij zich geliefd en veilig voelt. En wees een rots in de branding als er negatieve commentaar komt." Bruidmeisje Ariane Harper zegt: "Toen ze zei dat ze een liefje had, heb ik meteen een vlucht geboekt. Ik stond te popelen om haar te ontmoeten."

Heel wat mensen drukten hun appreciatie voor de tweet uit. "Je kent me niet, maar je hebt mijn dag gemaakt. Heel lief en hartverwarmend. Succes met je huwelijk", klonk het onder meer. Of nog: "Deze Tweet zou in posterformaat moeten uithangen in elke middelbare school in Amerika. Nog veel geluk met je vrouw!"

Wat Grace nu als goede raad aan haar jongere zelf zou geven? "Er komt een dag waarop die donkere kast die je voor jezelf gebouwd hebt te klein wordt. Als je, je dapper genoeg voelt om eruit te stappen, weet dan dat je echte vrienden je met open armen zullen opvangen. Maar zet de stap enkel als jij je er zelf klaar voor voelt."


Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 22 August, 2018 en 2023 keer gelezen.Reageer op dit bericht: